Joe Rogan: “Čovjek je teškaški prvak svijeta i vatrogasac, a nije popularan. Ne razumijem to!”

U prvoj epizodi showa “JRE MMA Show”, naslijednika Joe Roganovog podcast showa, jedna od tema bio je Stipe Miočić te njegov problem s nedostatkom popularnosti među fanovima. Roganu jednostavno nije jasno kako je to moguće, pokraj svega što teškaški UFC-ov prvak predstavlja.

Rogan je zapravo govorio o borcima koji pokušavaju doći do fanova na način da puno pričaju, a kao primjer je naveden onaj o kojem se u zadnje vrijeme jako puno piše, Colby Covington. To je već dokaz kako je on postigao ono što je htio, iako je također vjerojatno postao i najomraženiji MMA borac na svijetu. No, došao je u svakodnevnicu MMA medija, koji će od sada prenositi gotovo sve što on izjavi ili napravi, a da je vrijedno pažnje.

Onda je odlučio navesti Stipu Miočića kao suprotni primjer, a posebno je naglasio to što je u pitanju vatrogasac. Vatrogasci su uvijek bili popularni u Americi, posebno među ženskom populacijom, no nakon događaja 11. rujna 2001. godine, vatrogasci su postali simbol američkog heroja. Ipak, čak niti to ne pomaže Stipi Miočiću da dođe do zvjezdanog statusa za kakav ima apsolutno sve reference.

“Pogledajte Stipu Miočića, čovjek je teškaški prvak svijeta i vatrogasac. Tip koji je najopakiji tip na planeti, tip koji razbija sve što dolazi ispred njega i još je pokraj toga i vatrogasac. Kako taj čovjek ne dobiva dovoljno ljubavi od MMA fanova? Teškaški prvak svijeta, kako čudna pozicija u kojoj se nalazi”, rekao je Rogan, koji je više puta sam za sebe rekao kako je veliki fan Stipe Miočića te kako mu je žao što fanovi ne prepoznaju što UFC trenutno ima na svom teškaškom tronu.

Ipak, morao si je Rogan postaviti pitanje da li bi se to promijenilo ukoliko bi Miočić promijenio svoj pristup javnoga nastupa. Teško da ćemo to saznati, jer Miočić se ponaša prirodno, odnosno onakav kakav je i već je ranije najavio kako se od njega neće vidjeti gluma kakvu prakticiraju neki borci.

“Tip ne može biti bolji momak nego što je. I onda pomisliš što bi bilo da je u pitanju brbljavac s ludim trash talkom. Što bi bilo da je Stipe Miočić kao Colby Covington? Umjesto toga, Stipe se pojavi jednostavno nokautirati ljude, a ostavlja dojam kao da se nalazi na autobusonoj stanici i čeka prijevoz na posao. On uopće ne izgleda kao da se ide boriti, ima najopušteniju ekspresiju koju možeš zamisliti. Nešto kao Fedor iz najboljih dana, nikada mu se ne mijenja izraz lica, nema tu nekog ljutog lica.”

Iduća šansa za povećanje popularnosti biti će Stipina iduća borba, u kojoj će pokušati postati prvi teškaš koji je tri puta obranio UFC naslov kraljevske kategorije. Puno toga će ovisiti i o marketinškoj strategiji UFC-a, odnosno na koji će način Miočića promovirati. Tu još uvijek ima jako puno prostora za napraviti stvari koje bi fanove okrenuli prema tom fantastičnom momku i još boljem borcu. Do tada nam, kao niti Roganu, neće biti jasno gdje je problem po pitanju popularnosti Stipe Miočića.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...