Još večeras stiže jaka kiša, mogućnost poplava duž Jadrana

Iako je nedjelja u većini zemlje obilježena ugodnim i sunčanim vremenom promjene nam stižu, upozoravaju iz DHMZ-a. Na obalnom pojasu još u noći s nedjelje na ponedjeljak puhat će jako jugo, koje će tijekom idućeg dana na sjeveru Jadrana preći u jaku buru. Obilne oborine predviđaju se za područje Splita i Rijeke.

U Gorskome kotaru i najvišim predjelima Like može pasti i snijeg. Vjetar će u unutrašnjosti biti slab i umjeren, na Jadranu jako i olujno jugo, a na sjevernom dijelu od sredine ponedjeljka u okretanju na buru.

Olujna bura i mogućnost bujičnih poplava

Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenja, najjače za područje Velebitskog kanala koji će nakon ponedjeljka ujutro s juga okrenuti na buru, udara do 120 kilometara na sat.

“Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja”, upozorili su iz DHMZ-a.

Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti, zato je potrebno pratiti informacije o prometu, napisali su.

Za područje Rijeke i Splita osim jakog juga, koji će na sjevernom Jadranu tijekom dana okrenuti na buru, iz zavoda upozoravaju na obilnu kišu s mogućim bujičnim poplavama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...