Kreće velika humanitarna akcija “Vukovaru za dar”

Vukovaru je potrebna pomoć. Bogu hvalu da se on izgrađuje, ali ljudi ne žive ništa bolje. Dobila sam pismo od 45-godišnje majke devetoro djece koja nam je svima jako zahvalna na pomoći koju su dobili. Koliko činimo Vukovaru činimo i sebi. Potrebe za pomoći su velike i u akciju se žele uključiti i mjesta iz okolice Vukovara, rekla je časna sestra Melhiora Biošić na današnjoj tiskovnoj konferenciji na kojoj je predstavljena ovogodišnja, dvadeset i druga, humanitarna akcija “Vukovaru za dar”.

Plemenita akcija “Vukovaru za dar” počinje ovaj tjedan te uključene zadarske škole, Zadarska županija, Grad Zadar i tvrtka Odlagalište sirovina. Prikupljanje potrepština u osnovnim školama počinje ovaj tjedan. Centralno mjesto na kojem se skuplja pomoć je Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje praktično do odlaska konvoja za Vukovar u ponedjeljak u 9:30 sati. Centralni događaj akcije jest veliki humanitarni koncert na Narodnom trgu na kojem će se prikupljati novčana pomoć za Vukovar.

Zadarska županija je vukovarskom Caritasu uplatila 10.000 kuna, Grad Zadar će logistički i materijalno pomoći organiziranje subotnjeg koncerta te organizirati autobus za sve Zadrane koji žele ići u Vukovar. Transport prikupljene pomoći organizira tvrtka Odlagalište sirovina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...