Ne spremajte kišobrane, poboljšanja nema na vidiku

U Hrvatskoj će u srijedu biti pretežno oblačno, povremeno s kišom, a u gorju uz kišu će biti i susnježice i snijega, stoji u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Oborine će biti ćešće u Dalmaciji, unutrašnjosti Dalmacije te u Lici, dok će se uglavnom suho veći dio dana zadržati na krajnjem sjeverozapadu zemlje te na sjevernom Jadranu. Vjetar slab do umjeren, u gorju povremeno jak sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati jaka, na udare olujna, podno Velebita i Biokova i orkanska bura koja će prema kraju dana postupno slabjeti. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 3 i 7, na Jadranu od 10 do 16 °C.

U četvrtak će se zadržati slično vrijeme. Na kopnu većinom oblačno, povremeno uz slabu kišu, a u gorju i susnježicu. Na Jadranu djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a u južnoj Dalmaciji je moguće i malo kiše. U unutrašnjosti vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu umjerena do jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, na jugu i istočnjak. Najniža jutarnja temperatura od -1 do 4, na Jadranu od 7 do 12, a najviša dnevna od 3 do 8 na kopnu te od 12 do 17 °C na obali i otocima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...