Održana tradicionalna jesenska akcija darivanja krvi u Privlaci, prikupljeno 29 doza krvi

Radna, vesela te nadasve prijateljska atmosfera vladala je ovog četvrtka na blagdan Dušni dan u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima unutar novoizgrađene župne vjeronaučne dvorane, u kojoj su se okupili privlački humanisti na jesenskoj blagdanskoj te ujedno trećoj i posljednjoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi. Akciju su od početka do njezinog kraja zajednički koordinirali mlada predsjednica DDK Privlaka Mladenka Mustać i referent zadužen za dobrovoljno davalaštvo krvi unutar zadarskog Crvenog križa Branko Kolanović. Akciju je po običaju  došao pripomoći i član Nadzornog odbora zadarskog Gradskog savjeta DDK i Županijskog odbora Crvenog križa Ivo Jureško a uspješno i profesionalno u medicinskom pogledu provelo ju je osoblje u sastavu dr. Ivna Lucin, i sestre Sanja Glavan,  Ana Milutin i Sanja Mazor.

Čelnica DDK Privlaka Mladenka Mustać i njezini suradnici nisu unatoč blagdanu Dušnom danu krili zadovoljstvo odazivom svojih sumještana među kojima se ovog puta našlo nekoliko novih mladih darivatelja.

-I ovom prilikom smo pokazali svoje veliko humanitarno srce u akciji u kojoj nismo štedjeli sebe kako bi pomogli drugima u nevolji. Zahvaljujem se mojim kolegama darivateljima kao i svima koji nas iz akcije u akciju već godinama financijski prate a to se u prvom redu odnosi na našu općinu i sve dosadašnje kao i novog načelnika Gašpara Begonju , kao i na zadarski Crveni križ. Nadalje, moram spomenuti i ovdje nazočnog našeg darivatelja i župnika don. Marinka Duvnjaka koji za svaku našu akciju sa velikom radošću ustupa nam vjeronaučnu dvoranu. Također je za svaku pohvalu i suradnja sa zadarskim Crvenim križem i Odjelom za transfuziju zadarske Opće bolnice. Mi ćemo i nadalje pored darivanja krvi organizirati i ostale humanitarne akcije a one će se u prvom redu ogledati kroz prikupljanje pomoći za potrebite kako u našoj Privlaci tako i šire, kaže Mustać te je s ponosom na kraju istaknula kako su sadašnjem Aktivu udareni novi temelji 22, kolovoza 1990 godine a njih je sa svojim suradnicima krenuo graditi i podizati dugogodišnji predsjednik i darivatelj Pelegrin Mustać.

Među privlačkim darivateljima prvo mjesto sa 78 darivanja i nadalje čvrsto drži Zlatko Gagula. Među ženama u vodstvu je Mirjana Glavan sa 30,  te Luca Šarić sa 29 darivanja.

Po uhodanoj praksi nakon akcije privlački darivatelji krvi sa gostima iz Zadra tradicionalno su se okupili na zasluženoj večeri u domaćem restoranu pizzeriji ¨Amico¨. Ovoj trećoj akciji odazvalo se 35 darivatelja a prikupljeno je 29  doza nezamjenjive i spasonosne tekućine za čovjekovo zdravlje.

Krv su dali: Mladenka Mustać, Deni Matulj, Dominik Kolanović, Predrag Đurić, Vid Begonja, Branko Kolanović, Neda Jurišić, Marko Mustać, Mate Zanki, Nediljko Šarić, Marko Surić, Milan Begonja, Josip Begonja, Jure Glavan, Šime Jurac, David Zorić, Walter Jurac, Jelica Kolanović, Marino Grbić, Tomislav Kršlović, Roko Surić, Vanja Ninčević, Viktor Begonja, Vinko Surić, Šime Šango, Mirjana Glavan, Ivan Grbić, Ljubomir Mustać, Antonio Karlović.Još su pristupili Marinko Duvnjak, Marija Kurta, Zrinka Matulj, Luka Grbić, Sanja Zorić i Celina Kolanović.

Foto: Branko Božić

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...