Otkrivena prijevara: Jeste li i vi skinuli lažni WhatsApp?

Na prevaru s “WhatsAppom” palo je preko milijun ljudi.

Lažna aplikacija za dopisivanje “WhatsApp” pojavila se u Google Playu, a prije nego je primijećena i uklonjena preuzelo ju je više od milijun ljudi. Google je kaznio izdavača ove aplikacije koji je prekršio stroga pravila, piše PhoneArena a prenosi N1.

Srećom za one koji su skinuli lažni WhatsApp velike štete nije bilo osim što su dobivali reklame za neke treće aplikacije pa je tako svom vlasniku donijela određenu količinu novca od reklama.

Cijela ova prevara otkrila se na Redditu gdje su korisnici upozorili Google na postojanje ovakve kopije. Jedina stvar koja ju čini drukčijom od originala je ime autora koji je pored naziva kompanije dodao razmak.

Problematično je što se na isti ovaj način lažne aplikacije mogu iskoristiti za krađu podataka korisnika, a ovo nijie prvi slučaj kopije nekih popularnih aplikacija što samo dokazuje da Google Play postaje sve opasnije mjesto.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...