Otkrivena tajna savršeno pečenih krumpira; Evo kako da vam uspije baš svaki put…

Savršeno pečen krumpir izazov je i iskusnijim kuharima, a zahvaljujući neobičnom triku kojega je otkrio Michelinovim zvezdicama okićeni kuhar Heston Blumenthal hrskavu koricu i meku pahuljastu unutrašnjost krumpira možete dobiti baš svaki put.

Blumenthal je eksperimentirao s metodom djelomičnog kuhanja krumpira prije pečenja i otkrio da je tajna u produljenom vremenu kuhanja krumpira.

Većina kuhara složit će se da je krumpir prije pečenja dovoljno kuhati desetak minuta, no Blumenthal kaže da bi ga trebalo kuhati barem dvadeset minuta.

U skladu sa svojom reputacijom nekonvencionalnog kuhara, Blumenthal čak predlaže da u kipuću vodu dodate koru koju ste krumpiru prethodno ogulili, a ovim trikom pojačava se okus krumpira, javlja Tportal.

Kako podsjeća The Guardian, Blumenthal nije jedini kuhar s neobičnim pristupom pečenju krumpira, a svoju metodu, koja isključuje prethodno kuhanje otkrio je britanski pobjednik televizijskog showa MasterChef Steven Edwards.

Edwards vrijeme pečenja krumpira u pećnici s trideset minuta skrati na tek desetak minuta tako što prethodno stavi u mikrovalnu pećnicu na 4-5 minuta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...