Pobjeda na krilima navijača; Zadar u košarkaškoj fešti pobijedio Jazine

Košarkaši Zadra u emocijama nabijenom gradskom derbiju 5. kola Hrvatski telekom Premijer lige svladali su u legendarnim Jazinama momčad Jazine Arbanasi rezultatom 89-78.

Novopečeni prvoligaš pružio je dosta dobar otpor Zadru, koji je tek u posljednjoj četvrtini napravio prednost i stigao do četvrte prvenstvene pobjede.  Zadrane je predvodio raspoloženi Mislav Brzoja s 22 ubačaja, Ivanov je dodao 21, a Vuković 18 koševa.  Trener domaćina potom je iznio svoje viđenje današnjeg susreta i čimbenike koji su utjecali na pobjedu Zadra.

– Čestitam kolegi Plantaku na jako dobroj utakmici. Jazine su neugodna momčad i najavio sam da mogu biti opasni što se i pokazalo. Opet smo u hrvatskoj ligi imali nešto lošiji ulazak u utakmicu, a protiv protivnika kao što su Jazine to nam se moglo i obiti o glavu. No, došli smo do pobjede prije svega zahvaljujući nekolicini igrača koji su ostavili zadnji atom snage na terenu, poput Ive Ivanova i Prestona Knowlesa kojega sam htio sačuvati za Cibonu. Knowles je zaigrao na vlastitu inicijativu i ponovno pokazao da je lider ove momčadi. Zadovoljan sam pobjedom, a svakako moram pohvaliti atmosferu koja je očekivano bila izvrsna. Sve pohvale publici i puno sreće Jazinama u nastavku prvenstva – kazao je trener Zadra, Aramis Naglić.

Zadovoljan je, unatoč porazu, bio trener momčadi Jazine Arbanasi Neven Plantak.

– Ako kažem da sam zadovoljan, a imamo 0-5, pitat ćete me zašto sam zadovoljan? No, mislim da ova ekipa od prvog dana igra iznad svojih mogućnosti i da nam je potrebno razdoblje uigravanja za još bolje igre. Kada spojimo mjesec dana treninga s istom momčadi, bit ćemo još bolji. Mi borbenošću nadoknađujemo nedostatak kvalitete i taktičke neuigranosti u odnosu na ABA ligaše, te tu zaista moram pohvaliti svoju momčad. Zadar je uz pomoć širine koju posjeduje održavao ritam te su iskoristili naš pad pri kraju utakmice. Presudila je njihova kvaliteta i širina klupe. Falilo nam je energije, uigranosti i širine te je Zadar zasluženo pobijedio. Moram pohvaliti atmosferu. Navijači su dali veliki obol utakmici i mislim da svi možemo biti zadovoljni i nadati se da će ovakvih fešta biti još više – poručio je Plantak.

Košarkaši Zadra u petak gostuju kod Cibone u 8. kolu ABA lige.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...