Poljak koji je brutalno usmrtio svoju partnericu kod Ošljaka branit će se sa slobode

Županijski sud u Zadru potvrdio je optužnicu koja 52-godišnjeg poljskog državljanina Pawela Pawlaka iz Lublina tereti za ubojstvo svoje partnerice, Jolante Magdalene Adamczuk.

Naime, iako je odmah nakon zločina uhićen i optužen za ubojstvo, Poljak će suđenje čekati na slobodi, budući da mu je Županijski sud u Zadru uvažio žalbu i istražni zatvor zamijenio mjerom obaveznog javljanja policiji jednom tjedno.

Podsjetimo, Pawlak se tereti da je  partnerici 6. lipnja, na brodu, u kanalu između otoka Ošljaka i mjesta Kali na otoku Ugljanu zadao najmanje četrnaest udaraca po tijelu i glavi nakon čega ju je gurnuo u more gdje se utopila.

Njemačka jahta pronašla ga je u moru te su ga izvukli na palubu. Iako je nesuvislo pričao, spomenuo je da je s njim na njegovom brodu bila žena koja je nestala, Nijemci su prijavili njezin nestanak i krenula je potraga za njom.

Nekoliko sati kasnije, u moru je zatečeno tijelo žene za koju se pretpostavilo da se radi o nestaloj 38-godišnjoj Poljakinji.

Obdukcija  je otkrila brojne hematome na licu, glavi i ekstremitetima žene. Razlog smrti je utapljanje.

52-godišnjak je prilikom davanja iskaza nekoliko puta mijenjao priču, no utvrđeno je da je ženu fizički napao i ozlijedio je udarajući ju. Nakon što je završila u moru, pustio ju je da se utopi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...