Povodom Giergienog 80-og rođendana utakmica veterana Zadra i Olimpije

 

Očekujem plejadu vrhunskih sportaša od kojih s mi neki bili suigrači, a neki direktni protivnici. Izuzetno sam zahvalan svima koji su se odazvali pozivu, rekao je zadarska košarkaška legenda Giuseppea Pina Giergie na tiskovnoj konferenciji koja je održana povodom obilježavanja proslave njegovog 80 rođendana.

U sklopu obilježavanja sutra će u Jazinama će se u 18 sati odigrati revijalna utakmica između košarkaških veterana Zadra i ljubljanske Olimpije predvođene Ivom Daneuom, a preksutra u Hrvatskom narodom kazalištu Zadar s početkom u 11 sati održati prezentacija fotomonografije ‘Stvarnost i mit’ posvećene Giuseppeu Giergii čiji su autori zadarski sportski novinar Bernard Paleka I Dražen Žura, a urednik Bernard Kotlar. Zadar još uvijek živi za košarku i željan je velikih košarkaških događaja, kako je rekao Božo Miličević, predsjednik Veterana KK Zadra koji su I pokrenuli inicijativu za obilježavanje rođendana.

– Ne samo da nismo imali problema sa sponzorima, nego su ljudi pitali koliko treba. Nevjerojatna je taj interes koji vlada. Želimo da klub opet bude opće dobro, da klub I grad ponovno budu na svjetskoj košarkaškoj sceni, kaže Miličević.

Samo fotomonografija nastala je u izuzetno kratkom roku od dva mjeseca. Novinarski dvojac napravio je veliki posao. Paleka kaže da mu je rad na monografiji probudio nekadašnju strast s istočnih tribina Jazina, Žura zaintrigirao buduće čitatelje činjenicom da će knjiga otkriti neke nepoznate detalje iz bogatog sportskog života Giuseppea Pina Giergie.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...