Prognoza: Smirivanje od četvrtka, no samo do vikenda

Genovska ciklona još uvijek utječe na vrijeme u zemlji, zbog čega kiši duž većeg dijela obale, na kopnu, gdje pada i snijeg, u gorju.

Prema posljednjim informacijama najviše snijega akumuliralo se dosad na Zavižanu, 46 cm, a bit će ga i više, s obzirom na to da bijele pahulje lepršaju i dalje.

Snježna oborina izgledna je i sutra veći dio dana, štoviše, čak i u noći na četvrtak, u gorju, i u četvrtak još u jutarnjim satima.

Nakon toga uvjeti će biti nešto mirniji, i tek bi za vikend ponovno moglo doći do intenziviranja oborina, najprije kiše, potom snijeg, u noći na nedjelju, samo u gorju.

Dugotrajne stabilizacije zasad nema na vidiku. Ipak, na vidiku je slabljenje bure, što je dobra vijest za vozače, s obzirom da to da vjetar i dalje upravlja prometom. Još sutra bura će biti olujna, pod Velebitom s orkanskim udarima, nakon čega slijedi postupno slabljenje.

Zatoplit će idućih dana, i bit će manje hladno, doduše, samo privremeno, kako će za vikend ponovno zahladnjeti, i dojam će biti ponovno pravi zimski, javlja N1.

Zima je očito ove godine stigla prije vremena!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...