“Proljeće” u jeseni potrajat će, kako se čini, sve do kraja mjeseca!

Iako je magla u ovim trenucima prilično gusta, i smanjuje vidljivost vozačima, zbog čega trebamo biti oprezni u prometu, brzo će se izdignuti, pa će nas, nakon duljega tmurnog perioda, obasjati sunce.

Razvedravanje možemo zahvaliti jačanju polja visokog tlaka zraka, iz zapadnog Sredozemlja.

Upravo je zbog stabilnih prilika sunčano već sada u dijelovima zapadne hrvatske unutrašnjosti i duž obale Jadrana. Drugdje je tmurno, što zbog magle što zbog oblaka. Iako će se magla i oblaci uglavnom povući i bit će posvuda barem dijelom sunčano, kako dan bude odmicao, na sjeverozapadu unutrašnjosti će se naoblačiti.

Poput naoblake, promjenjiv će idućih sati biti i smjer vjetra. Iako u ovim trenucima ponegdje na kopnu pušu jugozapadnjak i zapadnjak, kako dan bude odmicao, posvuda će dominirati uglavnom sjeverac i sjeverozapadnjak, i puhat će slabim do umjerenim intenzitetom. Nešto vjetrovitiji uvjeti bit će tek duž Jadrana, osobito srednjeg i južnog, gdje pušu pojačano bura i sjeverac, dok će poslijepodne zapuhati sjeverozapadnjak.

Strujanje će definirati temperature, uglavnom u rasponu od 8 do 17 stupnjeva duž obale, a drugdje niže, većinom od 4 do 10 stupnjeva.

U nastavku tjedna posvuda će zatopliti, kad će se našim krajevima prošiti topao zrak iz jugozapadne Europe.

Iako će ponegdje biti neobično toplo i posve neprimjereno studenom, povremeno će ipak ponegdje pasti koja kap kiše, najizglednije duž Jadrana.

“Proljeće” u jeseni potrajat će, kako se čini, do kraja mjeseca, kad bi nas mogao preplaviti val hladnoće!, piše N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...