Prvi susret Zare i Hajduka na Višnjiku

Nogometni klub Zara, koji  isključivo radi sa djecom, otišao je korak dalje u sklopu svog djelovanja. Zara je započela sportsku suradnju sa splitskim Hajdukom. Klub sa Poljuda, pod vodstvom trenera Roberta Jurice i Dejana Tomića, odazvao se pozivu NK Zara, i sa dvije generacije najmlađih polaznika stigao je u prvi radni posjet. Tako su na velikom igralištu ŠRC Višnjik, popularnoj Banini, dječaci Zare i Hajduka – godišta od 2007. do 2009. – odigrali dvije utakmice. Kako u ovakvim susretima provjere, a pogotovo protiv kluba razine kao što je splitski Hajduk,  rezultatski ishod nikako nije u prvom planu. Tako je domaćin Zara – u ovom za njih povijesnom susretu – predstavio veliki broj svojih dječaka, a njih su  vodili treneri Niko Matković i Josip Pedić.  Započeta suradnja Zadrana  i Hajduka se nastavlja, Splićani su dječake Zare pozvali u goste na poljudsku ljepoticu.

Od Škole do Nogometnog kluba

Zara je najprije  na Ravnicama skromno počela kao Škola nogometa. Zatim su zbog velikog  broja polaznika, morali oformiti i natjecateljske selekcije.  Prerasli su u Nogometni klub, i sada u drugoj godini postojanja, na terenima ŠRC Višnjik  okupljaju 120 dječaka. Sa četiri ekipe NK Zara u ovoj se  natjecateljskoj sezoni  u tri kategorije  (Papaline, Tići, Mlađi pioniri ) natječe u ligama najmlađih Nogometnog saveza Zadarske županije.

Zarina škola vratara

Kakav bi to klub bio čiji je trener dugogodišnji vratar i učitelj golmana, a da u svojim redovima posebno ne skrbi o vratarima.  Tako i u NK Zara postoji posebna Škola za vratare. Vodi je Niko Matković, koji je jedan je od trenera i utemeljitelja NK Zara. Ne treba posebno  ponavljati kako je popularni Matko, nogometni vijek proveo je i provodi  između vratnica. Kao trener vratara Matković je radio je sa brojnim poznatim hrvatskim vratarima (između ostalih Tvrtko Kale, Danije Subašić). Dok sada svoje znanje i iskustvo  prenosi i na najmlađe golmane. Skupa sa Matkovićem  u Školi vratara NK Zara još radi i Marin Pedić.

ZARA (2008 godište): Toma Momirović, Šime Vedrić, Donat Vidaić, Ivan Perković, Duje Marčić, Jakov Colić, Marino Buškulić, Petar Dundov, Ivan Čović, Jakov Dražić, Robert Kapidžić, Šimun Ivanov, Ivan Perić, Franko Ivković, Luka Radman, Donat Vrsaljko.
ZARA (2007/08): Toma Momirović, Mate Mijić, Duje Krstić, Luigi Rados, Marko Begonja, Ante Bušić, Adrian Zdravković, Bartul Mitrović, Luka Kukavica, Lovre Olić, Jakov Komač, Šimun Ivanov, Petar Dundov, Jakov Dražić, Luka Rogić, Niko Skočić, Filip Dundov, Niko Gazić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...