“Sapunar nikad nije dirao novac, stavljao sam ga ispod tepiha”

Na suđenju bivšem HDZ-ovom ministru Božidaru Kalmeti, u HAC-ovoj grani afere Remorker, danas svjedoči Igor Premilovac koji je sporazumno osuđen nakon priznanja da je preko njegovih tvrtki izvlačen novca iz javnih cestarskih tvrtki.

‘2013. godine sam se javio DORH-u jer sam osjećao da više nemam kuda. I ispričao kako sam po uputama Josipa Sapunara organizirao vađenje novca iz raznih tvrtki. Pritom sam upoznao mali dio ljudi iz ove afere. Radili smo to nekoliko godina dok nismo provaljeni, donosi N1.

Josipa Sapunara poznajem jako dugo, obojica smo iz centra, a upoznali smo se na eventu koj sam organizirao za Dalekovod. Nakon toga sam ga vidio i na Noći gutača reklama, ali ne mogu reći na kojem od ovih evenata smo pričali i načelno dogovorili izvlačenje novca.

Malo toga smo pismeno rješavali jer je Sapunar bio ekstra oprezan. U pravilu smo se nalazili kod škole u Križanićevoj, on bi mi rekao kome i koliko da fakturiram… Sapunar nikada nije dirao novac, ja sam novac smještao ili ispod tepiha u auto ili u pretinac…’, kazao je danas Premilovac pred sudom.

Podsjetimo, optuženici koji se ranije nisu nagodili s tužiteljstvom u potpunosti odbacuju optužbe da su pod Kalmetinim okriljem stvorili mrežu koja je navodno izvukla preko 15 milijuna kuna i 850.000 eura iz tvrtki za održavanje i izgradnju cesta.

Kalmetu se, osim toga, tereti i da je narudžbom promidžbenog filma Prometna renesansa Hrvatske od agencije Fimi media ministarstvo kojem je bio na čelu oštetio za više od 600 tisuća kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...