Šime Vrsaljko na meti vodeće momčadi talijanskog prvenstva; Ispadne li Atletico u Ligi prvaka, seli u Napoli?

Vodeća momčad talijanskog prvenstva Napoli htjela bi dovesti hrvatskog reprezentativca Šimu Vrsaljka nadajući se da bi zbog male minutaže mogao napustiti Atletico iz Madrida.

Takve informacije intenzivno dolaze iz Italije pa je tamošnja radijska postaja Radio Kiss Kiss Napolistupila u kontakt s predsjednikom madridskih crveno-bijelih.

– Nisam razgovarao s De Laurentiisom (predsjednik Napolija), no mogu reći da Vrsaljko ima naše povjerenje i ugovor na dugo vremena – rekao je Enrique Cerezo, predsjednik Atletica. – No normalno da igračeva želja može napraviti razliku. U siječnju ćemo vidjeti što bi se moglo dogoditi, piše Jutarnji.hr.

U siječnju se Atletico Madrid vraća na nogometno tržište nakon što ljetos zbog kazne FIFA-e nije smio registrirati nove igrače. Sigurno je da će njegov dres obući povratnik iz Chelseaja, napadač Diego Costa i ofenzivni krilni Vitolo koji je do siječnja poslan na posudbu u Las Palmas. Zasad nije poznato bi li netko mogao otići, možda tek netko iz napada.

No Napoli, koji čeka na naslov prvaka 27 godina, ima problema s ozljedom. Lijevom beku Marokancu Faouziju Ghoulamu (26) puknuli su križni ligamenti desnog koljena pa klub s juga Italije među opcijama vidi Vrsaljka.

Hrvatski desni bek može igrati na lijevoj strani. On sam je ranije znao reći da je kod Diega Simeonea u Atleticu spreman igrati gdje god ga on postavi.

No Argentinac ga ove sezone ne šalje na teren koliko bi 25-godišnji branič htio. Ove sezone je skupio 363 minute u pet utakmica. Kada se u ljeto 2016. trebao odlučiti o odlasku iz talijanskog Sassuola bio je zainteresiran Napoli, no on je prešao u Atletico. Početak te prve, prošle sezone, nije mu bio lagan jer je Simeone uglavnom na travnjak slao 32-godišnjeg Španjolca Juanfrana Torresa.

U drugom dijelu sezone, kada se Vrsaljko konačno izborio za mjesto u udarnoj postavi, teško je ozlijedio koljeno u ožujku zbog čega je propustio ostatak sezone.

– Zbog te ozljede teško sada ulazi u formu no ne vjerujem da će ga prodati. Potreban im je. Ne žele ostati na samo jednom desnom beku – kaže Isaac Suarez, novinar dnevnika Marca sa sjedištem u Madridu.

Talijanske novine Tuttsport pišu kako je u utorak u Madrid došao Vrsaljkov zastupnik Giuseppe Riso. Sastao se s dužnosnicima Atletica, tvrdi taj sportski dnevnik.

– Nemam informaciju o tome – rekao je za Sportske novosti glasnogovornik Atletica.

Napoli mu nudi ugovor na pet sezona i godišnju neto plaću od 2,4 milijuna eura koja bi uz bonuse mogla dosegnuti 3 milijuna eura, napominje talijanski portal Quotidiano.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...