Skunk Anansie dolazi na 13. INmusic

Britanska rock četvorka Skunk Anansie, predvođena frontmenicom Skin, pridružuje se popisu izvođača 13. izdanja INmusic festivala koji će se održati od 25. do 27. lipnja 2018. godine na Jarunu u Zagrebu. Nakon neodržanog nastupa 2016. godine zbog iznenadne bolesti pjevačice Skin, Skunk Anansie se, prema obećanju, vraća održati propušteni nastup na INmusicu, najavili su u utorak organizatori festivala.

Uz karizmatičnu pjevačicu Deborah Anne Dyer, poznatiju kao Skin, na Jarunu će nastupiti basist Cas, gitarist Ace i bubnjar Mark, donosi N1.

Bend, poznati po hitovima “Charity”, “Hedonism”, “Weak”, osnovan je 1994. godine  na ulicama Londona u vrijeme društvenih, političkih i glazbenih promjena, a kao inspiracija za ime benda poslužila je zapadnoafrička narodna priča o Anansiju – mitskom čovjekolikom pauku iz Gane. Riječ ‘Skunk’ dodana je kako bi ime benda zvučalo “opakije”.

Nepunu godinu od njihova prvog nastupa, čitatelji popularnog glazbenog časopisa Kerrang su ih 1995. godine proglasili najboljim novim britanskim bendom.

Iduće desetljeće benda, uz broje nominacije i priznanja, obilježilo je više od pet milijuna prodanih albuma i sedam rasprodanih svjetskih turneja.

Godine 2004.  uvršteni su u Guinnessovu knjigu britanskih hit singlova i albuma kao jedan od najuspješnijih britanskih izvođača u posljednjih 50 godina.

Nakon što su se 2002. godine članovi benda privremeno razišli, nastavili su se samostalno baviti glazbom, a 2009. ponovo su oformili isti bend te su, nakon održana dva tajna londonska povratnička koncerta, nastavili zajedno nastupati.

Ukupno su snimili šest studijskih albuma, a posljednji studijski album ‘Anarchytecture’ izašao je u 2016. godini.

Do sada su surađivali s brojnim glazbenim producentima poput Jeremya Wheatleya (Depeche Mode), Chrisa Sheldona (Foo Fighters, Radiohead, Pixies), Cenzoa Townshenda (U2, Snow Patrol, Kaiser Chiefs) te nastupili na najvećim svjetskim festivalima, a nastupali su i za Dalai Lamu te na proslavi osamdesetog rođendana Nelsona Mandela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...