Snijeg diljem zemlje, udari bure 120 km/h, ne krećite na put

Snijeg je, kao što smo najavili, zabijelio gorske predjele zemlje. Prema posljednjim informacijama, bijeli pokrivač debeo je 10 cm na postaji Parg Čabar, 4 cm u Crnom Lugu, i na Sljemenu, 3 cm u Delnicama, donosi N1.

Brojke će biti i više, kako će bijele pahulje nastaviti lepršati i u nastavku dana, štoviše, veći dio prve polovine tjedna, do srijede, zbog čega bi ga se ponegdje moglo akumulirati i do pola metra. Iako zasad snijeg pada samo u gorju, vrlo vjerojatno će pasti i i nizinama, najvjerojatnije zapadne Slavonije i Baranje, ali kako će biti mokar, ne bi se trebao zadržavati na tlu.

Oborina, što snijeg što kiša, već stvaraju probleme i u prometu, kao i bura, orkanska na udare.

Trenutačno u Senju udari bure dosežu 120 kilometara na sat, zbog čega je na snazi najviši, crveni, stupanj Meteoalarma, sustava koji upozorava na ekstremne vremenske prilike. U nastavku dana bit će i jača i mogući su udari i do 200 kilometara na sat.

Vozači, budite oprezni! Dok na sjeveru obale divlja bura, u Dalmaciji pomorskim prometom upravlja olujno jugo, i zaustavilo je katamarane, i trajekte na splitskom području.

U drugom dijelu tjedna, kad ciklona odmakne, ojača greben anticiklone, vrijeme će se smiriti, i bit će uglavnom suho, i prohladno, sve do, kako se čini 20-og u mjesecu, kad je izgledno novo pogoršanje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...