Snijeg od ponedjeljka u Zadarskoj županiji!

Prema prognozi DHMZ-a danas će u unutrašnjosti biti pretežno oblačno, a uglavnom u prvom dijelu dana povremeno će biti kiše, osobito u središnjim krajevima.

Na Jadranu promjenljivo, mjestimice s kišom, češćom u Dalmaciji gdje će lokalno biti i pljuskova s grmljavinom, a na krajnjem jugu oborina može biti i obilna. Poslijepodne će biti i sunčanih razdoblja. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu između 8 i 13, na Jadranu od 13 do 17 °C.

Idućih dana na Jadranu promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, u četvrtak i petak povremeno s kišom, glavninom u Dalmaciji. U unutrašnjosti će prevladavati oblačno, ponegdje i maglovito, mjestimice s kišom, osobito u petak u gorju.  U subotu barem djelomično razvedravanje.

Vjetar na kopnu uglavnom slab, u subotu ponegdje umjeren jugozapadni. Na Jadranu uglavnom umjereno jugo, u petak na sjevernom dijelu prolazno istočnjak i bura.

U subotu će vjetar oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadni. Temperatura zraka bez veće promjene. No, početak idućeg tjedna donijet će i prve pahulje. Tako prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a u Zagrebu, Koprivnici, Karlovcu, Križevcima, Daruvaru, Sisku, Gračacu ali i brojnim drugim gradovima u ponedjeljak se očekuje i prvi snijeg.

Dnevne temperature će se kretati oko 5 stupnjeva, pa već lagano pripremite zimske kapute.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...