Špiček ostao bez teksta kad je ugledao tanjure Zadranki

Žiri popularnog kulinarskog showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ bio je ponosan na natjecatelje koji su u srijedu navečer prošli iznimno težak zadatak, za koji je presudno bilo brzo misliti i reagirati. Parovi su uspjeli u roku 75 minuta pripremiti meni od tri slijeda prema željama članova žirija i za to zaraditi vrlo dobre ocjene.

Šest parova kuhara amatera uspjelo je oduševiti nepce Mateje Domitrović Sabo, Tomislava Špičeka i Mate Jankovića. U moru devetki, osmica i šestica, potkrale su se čak i dvije desetke, a zaradili su ih Bada i Toca te Morana i Domagoj, koji su pripremali isti jelovnik. Naime, ova dva para pred žiri su servirala juhu od buče, sarmice s pireom od krumpira i savršenu pitu od jabuka. No, osim što je njihov meni napokon opravdao sva očekivanja, Tomek im je poklonio desetke samo zato što su bili jedini koji su koristili bućino ulje. Bada i Toca za svoje su jelo prikupili visokih 28 bodova, a Morana i Domagoj dobili su dva boda manje od suparnika.

„Morana i Domagoj danas su skuhali senzacionalno, a jedini problem je to što su bolje skuhali Bada i Toca“, kazao je Mate kroz smijeh, ponosan na ova dva para.

Juhu od kestena, mesnu štrucu s jajima i pireom od krumpira, a za desert pitu od višanja servirali su Andrej i Marijan, koji su zaradili 18 bodova, te Marica i Silvijana s visokih 26 boda. Tomek je očekivao više truda od oca i sina i nije krio razočaranje njihovom zgusnutom juhom, ali je zato bez teksta ostao tek kada je vidio Zadrankine lijepo strukturirane tanjure.

Pri kraju ljestvice s bodovima završili su Anto i Antonio i Tihana i Nikola, koji se nisu baš proslavili juhom od mrkve i đumbira, punjenim paprikama i pireom od  krumpira, te pitom od šljiva.
„Vizualno ste pobijedili. Boje su prekrasne na tanjurima, no okusi su loši. Radili ste juhu od mrkve i đumbira u kojoj se ne osjeća niti đumbir, a niti mrkva!“, kazao je Mate, razočaran jer je očekivao više od bećara, a njegov komentar bio je isti kao i onaj Mateje i Tomeka, pa kada su svoje komentare pretočili u ocjene, Anto i Antonio su zaradili 16 bodova. Gotovo isti komentari vrijedili su i za brata i sestru iz Daruvara, koji su imali samo bod manje od svojih suparnika, a kako bi ih Tomek ohrabrio i dao ‘poticaj’ za bolje kuhanje u nadolazećim danima, kazao im je da imaju vremena usavršiti se jer su godine pred njima.

Nakon današnjeg dana, bodovno stanje na tablici pokazuje 111 bodova za tim „Jaje na oko“ i 85 bodova za tim „Čili papričice“. Kako to obično biva krajem tjedna, dva najlošija para uvijek završe u Kuhoboju, pa će tako u četvrtak navečer kuharske snage odmjeriti Tihana i Nikola te Anto i Antonio, a koji će tim ostati bez para i kakva će jela pripremati ova dva natjecateljska para, ne propustite doznati u novoj epizodi popularnog kulinarskog showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ u 20 sati na RTL-u!

 

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...