Spremni za pravu zimu? Sutra stiže snijeg

Kako se najavljuje već danima, sutra će pasti i prvi ozbiljniji snijeg u Hrvatskoj. Većinom se očekuje u gorju, ali moglo bi ga biti i u nizinama. Stoga pripremite zimsku opremu za auto, pogotovo ako mislite na put.

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, sutra će biti pretežno oblačno uz kišu i snijeg, vjetrovito i osjetno svježije, piše Index.hr.

Oborina mjestimice obilna, a na Jadranu su mogući pljuskovi s grmljavinom. U gorju se očekuje stvaranje snježnog pokrivača, malo snijega može pasti u središnjoj Hrvatskoj, a prema kraju dana nošen vjetrom mjestimice i na sjevernom Jadranu.

Puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u Dalmaciji jugo i oštro, a na sjevernom Jadranu bura s olujnim i orkanskim udarima.

Temperatura zraka od 2 do 7, na Jadranu između 11 i 16 °C.

U Gorskom kotaru i do pola metra snijega

Istramet piše kako kako se prvi snijeg očekuje i na Ćićariji i Učki uz pad temperature zraka za više od 10 °C u odnosu na nedjelju. Snježna granica zadržavat će se na oko 650 m.n.v., ali uz jače oborine moguće je njezino spuštanje u niže područje. Pahulje nakratko mogu zalepršati i u višim dijelovima središnje Istre (>350 m.n.v.) no većih snježnih iznenađenja ne bi trebalo biti, navodi Istramet.

Na najvišem dijelu Učke valja očekivati 30-ak centimetara snijega, a na Ćićariji od 5 do 15 cm. Uslijed obilnijih oborina u Gorskom kotaru snijega će biti u obilnijim količinama, prema trenutnim izračunima ponegdje bi moglo pasti i 50 cm!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...