Stiže val velike hladnoće; Pripremite se na debele minuse, ali i snijeg

Nakon većinom vjetrovitog i kišovitog ponedjeljka, slijedi podjednaki utorak. Pritom će ponovno, kao i u prvom dijelu ponedjeljka, ponegdje u samo nekoliko sati pasti više od polovine prosječne količine kiše za cijeli studeni. U višem gorju može pasti i malo snijega.

Sredinom tjedna oborine će uglavnom biti manje, mjestimice će i sasvim izostati, a prema kraju tjedna ponovno se povećava vjerojatnost za obilniju kiše, u gorju i snijeg.

U srijedu i četvrtak u kopnenom području bit će pretežno oblačno, i dalje uz mjestimičnu kišu, ali rjeđu i u manjim količinama nego početkom tjedna. U petak uglavnom suho i djelomice sunčano, ali ujutro ponegdje može biti magle. Temperatura zraka bez znatnije promjene, pri čemu u petak jutro ipak malo hladnije, a danju toplije nego proteklih dana, javlja HRT.

I u nastavku tjedna na Jadranu promjenljivo oblačno, i dalje uz povremenu mjestimičnu kišu, češću u Dalmaciji. Od srijede vjetar će oslabjeti pa će puhati uglavnom slaba do umjerena bura, u Dalmaciji istočnjak i jugo. Temperatura zraka bez znatnije promjene, odnosno oko prosjeka za doba godine, piše Index.hr.

Stiže val velike hladnoće

Servis Severe Weather Europe objavio je temperaturnu prognozu za cijelu Europu za sljedećih 10-ak dana. Već za vikend i u prvim danima sljedećeg tjedna najavljuje se prodor vrlo hladne fronte sa sjevera, koji bi se trebao oduljiti sve do sredine studenog. Kako kažu, temperature će se spustiti ispod prosjeka za ovaj dio godine.

Prema prognostičkim modelima Severe Weather Europea, temperature bi se u Hrvatskoj mogle mjestimice spustiti i ispod -10 stupnjeva. Servis najavljuje i mogućnost snijega u nizinama diljem Europe.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...