naši i najbolji

Subašić bolji od Buffona, De Gee, Oblaka…, Modrić četvrti dribler Europe

Arhiva AZD/Ilustracija

Domagoj Vida jedini je odigrao svih 12 kvalifikacijskih utakmica, te najviše minuta (1080), na putu do Rusije, piše Goal.hr.

Kramarić je najviše ulazio s klupe, dok je najčešće mijenjan bio – naš prvi strijelacMandžukić ! Čak sedam puta od 11 utakmica koliko je igrao.

Mandžo je zabio pet golova, Kalinić i Kramarić po tri, ali najveći je potrošač lopti bio Ivan Perišić , koji je uputio 35 udaraca, čak 15 više od Mandžukića! No, Mandžo je puno precizniji, a najubojitiji je Kramarić , kojem je za tri gola trebalo 15 udaraca, od čega su četiri išla u okvir i tek 484 minute!

Perišić je i promašio najviše zicera i najviše puta pogodio vratnicu ili gredu – po triput!

Modrić je stvorio najviše šansi, a on, Vrsaljko i Rakitić završili su sa po tri asistencije. U usporedbi s ostalima, tu Hrvati nisu u vrhu, jer naspram Lukinih 18 kreiranih prilika za suigrače, Eriksen ih ima 38, Shaqiri 34, Pjanić 33…, dok je najbolji asistent kvalifikacija Kimmich s devet dodavanja za gol.

Realov dvojac Modrić – Kovačić najbolji je dribler hrvatske vrste, a s 26 uspješnih driblinga Luka je četvrti u kvalifikacijama, tek su Carrasco (33), Iličić (28) i Hazard (27) ispred!

Lovren je najbolji u duelima, dok u svim defanzivnim zadaćama prednjači Vida .

Najviše je prekršaja napravio Mandžukić , a uvjerljivo najviše pretrpio Modrić – 28. U cijelim kvalifikacijama samo su četvorica igrača pretrpjela više: SlovenacIličić 37, Lewandowski 33, Azer Nazarov 32 i Maltežanin Schembri 30.

I Danijel Subašić gledajući sve utakmice u europskom je vrhu: s 84,21 posto obrana od svih golmana koji su branili u više od tri utakmice je drugi! Jedino je Islanđanin Halldorsson bolji (84,38 posto obranjenih udaraca), a iza su Oblak, De Gea, Ter Stegen, Buffon…

Ostavi komentar koristeći Facebook