Subašić bolji od Buffona, De Gee, Oblaka…, Modrić četvrti dribler Europe

Domagoj Vida jedini je odigrao svih 12 kvalifikacijskih utakmica, te najviše minuta (1080), na putu do Rusije, piše Goal.hr.

Kramarić je najviše ulazio s klupe, dok je najčešće mijenjan bio – naš prvi strijelacMandžukić ! Čak sedam puta od 11 utakmica koliko je igrao.

Mandžo je zabio pet golova, Kalinić i Kramarić po tri, ali najveći je potrošač lopti bio Ivan Perišić , koji je uputio 35 udaraca, čak 15 više od Mandžukića! No, Mandžo je puno precizniji, a najubojitiji je Kramarić , kojem je za tri gola trebalo 15 udaraca, od čega su četiri išla u okvir i tek 484 minute!

Perišić je i promašio najviše zicera i najviše puta pogodio vratnicu ili gredu – po triput!

Modrić je stvorio najviše šansi, a on, Vrsaljko i Rakitić završili su sa po tri asistencije. U usporedbi s ostalima, tu Hrvati nisu u vrhu, jer naspram Lukinih 18 kreiranih prilika za suigrače, Eriksen ih ima 38, Shaqiri 34, Pjanić 33…, dok je najbolji asistent kvalifikacija Kimmich s devet dodavanja za gol.

Realov dvojac Modrić – Kovačić najbolji je dribler hrvatske vrste, a s 26 uspješnih driblinga Luka je četvrti u kvalifikacijama, tek su Carrasco (33), Iličić (28) i Hazard (27) ispred!

Lovren je najbolji u duelima, dok u svim defanzivnim zadaćama prednjači Vida .

Najviše je prekršaja napravio Mandžukić , a uvjerljivo najviše pretrpio Modrić – 28. U cijelim kvalifikacijama samo su četvorica igrača pretrpjela više: SlovenacIličić 37, Lewandowski 33, Azer Nazarov 32 i Maltežanin Schembri 30.

I Danijel Subašić gledajući sve utakmice u europskom je vrhu: s 84,21 posto obrana od svih golmana koji su branili u više od tri utakmice je drugi! Jedino je Islanđanin Halldorsson bolji (84,38 posto obranjenih udaraca), a iza su Oblak, De Gea, Ter Stegen, Buffon…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...