Todorić će pred suca morati prije travnja 2018.; Sa suda potvrdili nove datume saslušanja

Iako su jučer svi mediji objavili kako će Todorić opet pred suca morati doći tek u travnju 2018., šef Agrokora će na pripremno ročište morati doći nešto ranije, 2. ožujka.

Naime, iz Westminsterskog suda u Londonu za Net.hr je potvrđeno kako je Ivica Todorić pušten da se brani sa slobode uz jamčevinu, a pred suca istrage ponovno će stati početkom ožujka.

‘Puno saslušanje za izručenje zakazano je za 10., 11. i 12. travnja’, kazali su iz Westminsterskog suda u Londonu.

Podsjećamo, nakon što se predao londonskim pravosudnim tijelima, Todorić je saslušan, a sudac je prihvatio argumente obrane koja je tvrdila kako nema opasnosti od bijega s obzirom na to da se Todorić sam predao. Sudac mu je izrekao jamčevinu u iznosu od 100.000 funti te ga je pustio da se brani sa slobode. Todoriću je određen kućni pritvor na adresi boravišta u Londonu koju ne smije napuštati.

Iako je Todorić pušten da se brani sa slobode sudac je ipak odredio neke mjere opreza. Mora nositi elektronički uređaj na nozi koji će mu navodno biti stavljen tijekom idućih dana, mora platiti 100.000 funti jamčevine, a na prijavljenoj adresi mora boraviti između ponoći i tri sata ujutro. U točno određenu policijsku postaju mora se javljati svakog ponedjeljka, srijede i petka. London ne smije napuštati. Oduzeta mu je putovnica, kao i njegovoj supruzi koja može koristiti putovnicu ako vlastima priloži povratnu avionsku kartu, a po povratku u London putovnicu ponovno mora predati policiji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...