Todorić se predaje u Londonu? Već skuplja novac za jamčevinu

Prema neslužbenim informacijama Ivica Todorić ovih bi se dana trebao predati britanskoj policiji. To bi trebao napraviti po savjetu svojih odvjetnika. Prema informacijama 24sata Todorić planira od britanskog suda tražiti da ga oslobodi, a za uzvrat bi dao novac za jamčevinu. Ako taj scenarij i prođe, sud tek treba odrediti koliko bi to novca bilo. Vjerojatno se radi o nemalom iznosu. Prema informacijama 24sata Todorić je već počeo skupljati novac, pišu 24sata.

Navodno su hrvatske vlasti policiji u Britaniji dale Todorićevu adresu u Londonu. Ako se preda, Todorić bi tako spriječio moguće uhićenje.

“Moji su odvjetnici u kontaktu s vlastima”

Ivica Todorić je nedavno osvanuo i na tjeralici Europola, a isti dan je Ivica Todorić na svojem blogu ustvrdio da hrvatske vlasti cijelo vrijeme znaju gdje je on.

– Moji su odvjetnici u stalnom kontaktu s vlastima i nadležnim institucijama kojima je poznata moja adresa, i to još od prije nego što je protiv mene pokrenuta bilo kakva istraga – napisao je Todorić.

Tijekom vikenda je objavio kako je podnio kaznene prijave protiv Ante Ramljaka i Martine Dalić.

– Zbog nevjerojatnih, potpuno vidljivih, kriminalnih aktivnosti koje provodi izvanredna uprava Agrokora, podnio sam kaznenu prijavu protiv odgovornih. Potezi izvanredne uprave, koje odobrava Vlada, kao rezultat imaju pogodovanje odabranima i zastrašujuće urušavanje vrijednosti tvrtki iz koncerna čemu svjedoče i burzovni rezultati trgovanja dionicama Agrokorovih tvrtki koje, očito, treba uništiti kako bi se prodale u bescjenje – napisao je Todorić.

O izručenju Todorića će odlučivati Theresa May?

Nacional je objavio kako je britanska premijerka Theresa May ključna osoba koja bi u sljedećih nekoliko dana mogla značajno utjecati na prosuđivanje kredibiliteta vlade premijera Andreja Plenkovića izvan granica Hrvatske, ali i uopće. Navodno bi upravo May trebala odlučiti o izručenju Ivice Todorića.

Predsjednica: Čula sam da je Todorić u V. Britaniji

Medijska nagađanja kako će se Ivica Todorić danas prijaviti policiji komentirala je i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

– Čula sam da je u Velikoj Britaniji, ali ne znam njegovu adresu – kratko je izjavila predsjednica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...