Trendovi na Booking.com; Međunarodnim putnicima Zadar je na 4. mjestu

Prema podacima Booking.com-a, ljetna sezona koja je iza nas bila je bolja od prethodne, s prosječnim trajanjem boravka gostiju u Hrvatskoj od četiri noći, stoji na stranici hrturizam.

Kako ističu iz Booking.com-a, nakon završene ljetne sezone 2017. u Hrvatskoj, vidljivo je da su top šest nacionalnosti koje su u Hrvatskoj rezervirale smještaj u razdoblju od 1. lipnja do 31. kolovoza 2017. Talijani, Nijemci, Austrijanci, Britanci, Hrvati i Poljaci.

“Hrvatska je i ove godine prepoznata kao tražena destinacija, ne samo za goste iz inozemstva, već i za domaće goste. Izrazito me veseli činjenica da nam se gosti rado vraćaju, što potvrđuju i naši podaci. Broj naših korisnika i ove je godine porastao, što samo potvrđuje kako su gosti prepoznali Booking.com kao platformu koja im olakšava način na koji mogu pronaći najadekvatniji smještaj po svojoj mjeri” istaknuo je Goran Pleše, regionalni menadžer Booking.com-a za Hrvatsku.

Kada govorimo o gradovima koje su međunarodni putnici rezervirali u Hrvatskoj tijekom ovog ljeta, Split se istaknuo kao destinacija broj 1, a u stopu ga slijede Dubrovnik, Zagreb, Zadar i Pula. Putnici iz Hrvatske također su najčešće rezervirali ove gradove, s tim da se kod njih Zagreb istaknuo kao destinacija broj 1, a slijde ga Split, Zadar, Dubrovnik i Pula.

Među  67.700 smještajna objekta u Hrvatskoj, dostupnih na Booking.com-u, gosti su tijekom ljetnog razdoblja najviše rezervirali apartmanski smještaj, zatim hotele, gostinjske kuće, hostele i B&B objekte. Iako Hrvatska ne slovi za shopping destinaciju, putnici su ipak izdvojili Zagreb, Split, Rijeku, Zadar i Opatiju kao destinacije u kojima se uz odmor može obaviti i shopping te tako spojiti ugodno s korisnim.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...