U Zadar stiže potresni film „Krvava berba grožđa“

Dokumentarni film „Krvava berba grožđa“, redatelja Silvija Mirošničenka, premijerno prikazan u Zagrebu, stiže u Dalmaciju – u Zadru će se premijera održati u ponedjeljak, 13. studenoga, u Koncertnoj dvorani braće Bersa s početkom u 19 sati. Projekciji će prisustvovati protagonisti filma Ivan Mujić, Željko Cirba i producent Antun Ivanković.

Film je to koji prikazuje stravična događanja i zvjerske zločine velikosrpskog agresora nad Lovaščanima, počinjene tijekom 1991. godine. Svjedoci i žrtve zločina, kao i autentične arhivske snimke, donijele su prikaz neljudskih, zvjerskih zločina u obliku zlostavljanja, batinjanja, silovanja žena, ubijanja, mučenja, prisilnog rada, odnosno svega onoga čemu su lovaski Hrvati i drugi nesrbi bili izloženi tijekom okupacije od strane paravojnih srpskih postrojbi, tzv. JNA i lokalnih izdajnika. Bijele trake na rukama Hrvata, tjeranje ljudi na minsko polje, ubojstva na ulicama,  bacanje žrtava u zajedničku grobnicu.

Slike najtežih povreda ljudskog dostojanstva i ljudskih prava, ostavile su gledatelje nedavno u Zagrebu i Lovasu u suzama i izmiješanim emocijama, tuge, jada, ali i ljudskog ponosa na veliku žrtvu koju su podnijeli Lovaščani. Zadarska premijera filma održati će se u organizacije grada Zadra i Općine Lovas. Ulaz je slobodan!

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...