Već sutra počinje kiša koja neće tako lako prestati

Još danas će u cijeloj zemlji biti sunčano uz povremenu naoblaku, a već u petak u naše krajeve stiže oblačno vrijeme s kišom. HRT-ov meteorolog Zoran Vakula otkrio je kako će pogoršanje vremena zaobići samo sjevernu Hrvatsku.

Za danas DHMZ prognozira djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a uglavnom na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru ponegdje može pasti i malo kiše. Najsunčanije će biti na jugu zemlje.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura zraka od 12 do 17, a na Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije između 17 i 20 °C.

U petak se, pak, najavljuje umjereno do pretežno oblačno mjestimice s kišom, češće na Jadranu i područjima uz njega. Prema večeri sa sjevera postupno razvedravanje. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, u istočnoj Hrvatskoj sjeverozapadni.

Na Jadranu slab i umjeren jugozapadni vjetar i jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 3 do 8, na Jadranu između 10 i 15 °C. Najviša dnevna od 10 do 15, na Jadranu između 15 i 18 °C.

Vikend će, prema sadašnjim najavama, još uvijek biti suh, dok početkom sljedećeg tjedna cijelu zemlju čeka naoblačenje s kišom i vjetrom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...