Veleposlanica Republike Slovenije uručila donaciju ninskom vrtiću za obnovu namještaja stradalog u poplavama

Veleposlanica Republike Slovenije u Hrvatskoj Nj. E. Smiljana Knez sa suradnicima boravila je u radnom posjetu Zadarskoj županiji. U Domu županije ugostio ju je župan Božidar Longin, a glavne teme sastanka bile su razvoj kulturne i gospodarske suradnje. Župan Longin veleposlanicu je upoznao sa strateškim projektima Zadarske županije, s naglaskom na gospodarskim potencijalima Luke Gaženica i Zračne luke Zadar, koja je ove godine zabilježila rekordan broj dolazaka.

Longin je iskazao zadovoljstvo rekordnom turističkom sezonom, kojoj su znatno doprinijeli i turisti iz Slovenije kojima je Zadarska županija jedna od omiljenih destinacija.

Veleposlanica Knez istaknula je kvalitetnu gospodarsku suradnju Hrvatske i Slovenije, koja je u prošloj godini bila vrijedna oko 3,6 milijardi eura, s tendencijom rasta u 2017. godini. Razgovaralo se i o elementarnim nepogodama koje su u kolovozu i rujnu zahvatile Zadarsku županiju. Nj. E. Smiljana Knez izvijestila je župana kako je uoči sastanka u Domu županije, slovensko izaslanstvo posjetilo Grad Nin. Tamo su veleposlanica Knez, počasni generalni konzul Republike Slovenije Branko Roglić, direktor tvrtke Riko Hiše Bojan Lukšič i koordinatorica akcije Nataša Rakovec uručili financijsku donaciju ravnateljici Dječjeg vrtića „Morska vila“ Ireni Ćuk za obnovu namještaja i prostorija stradalih u rujanskom poplavama.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...