Veleposlanik Indije Kumar posjetio Zadarsku županiju

Župan Božidar Longin sa suradnicima primio je, u četvrtak 09. studenoga 2017. godine, u Domu županije veleposlanika Indije Nj. E. Sandeepa Kumara, koji boravi u radnom posjetu Zadarskoj županiji. Župan je veleposlanika upoznao s kulturnim, povijesnim i prirodnim značajkama naše županije, s posebnim naglaskom na gospodarske potencijale.

”Zadarska županija ima velike razvojne mogućnosti posebno u sadržajima koje pruža Luka Gaženica kroz razvoj putničkog i teretnog prometa”, naglasio je Longin koji je veleposlanika upoznao i s potencijalima Zračne luke Zadar koja je ove godine zabilježila rekordni broj putnika. Razgovarali su o mogućnostima gospodarske i kulturne razmjene te potencijalnim ulaganjima, posebice u sektor turizma.

Veleposlanik Indije Nj.E. Sandeep Kumar iskazao je zadovoljstvo značajnim povećanjem broja turista iz Indije, kojih je prošle godine u Hrvatskoj bilo oko 40 tisuća. Naglasio je kako mu je cilj snažnije gospodarsko povezivanje dviju država, s naglaskom na turizam i robnu razmjenu. Veleposlanik Kumar zadovoljan je uspostavom kulturne suradnje sa Zadarskom županijom, jer je u ožujku prošle godine u Kazalištu lutaka Zadar održan koncert indijske glazbene skupine Stree Shakti koji je darovalo Veleposlanstvo, a u listopadu 2017. godine u Gradskoj loži koncert klasične indijske glazbe održala je svjetski poznata indijska scenska umjetnica Reshma Srivastava. Također, na inicijativu veleposlanika Kumara u Indiji je, u sklopu suradnje u ljudskim resursima, na radnim tečajevima boravilo dvoje djelatnika županijskih institucija.

U sklopu svojeg posjeta Zadarskoj županiji indijski veleposlanik susreo se s gradonačelnikom Zadra Brankom Dukićem, a sastat će se i s predstavnicima Županijske gospodarske komore.

Uz brojne stručne titule, Nj. E. Sandeep Kumar ima i bogat diplomatski portfelj. U kolovozu 1985. pridružio se indijskoj diplomatskoj službi, te služio u raznim misijama u Hong Kongu, Hanoiu, Parizu, Cape Townu i Kabulu. Od rujna 2008. do siječnja 2013. godine član je izaslanstva UNDP u Kabulu (Afganistan), gdje je radio na reformi policije. Od veljače 2013. do kolovoza 2015. godine, bio je zajednički tajnik Odsjeka indijskog Ministarstva vanjskih poslova u zapadnoj Aziji i sjevernoj Africi (WANA). Na mjesto veleposlanika Indije u Republici Hrvatskoj stupio je 8. kolovoza 2015. godine.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...