Veslajmo za naše rijeke u Obrovcu

WWF traži izuzeće korištenja rijeke Krupe u hidroenergetske svrhe

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

World Wide Found je u Obrovcu otvoro je izložbu fotografija Damjana Kolareka, Gorana Šafareka i Tomislava Šolića “Veslajmo za naše rijeke”. Četvrta po redu putujuća izložba fotografija otvorena je od 20. studenoga do 1. prosinca,a organizira se unutar višegodišnje nacionalne kampanje “Naše rijeke, naše blago!”, kako navodi h-alter.

WWF Adria je kao dio kampanje pokrenula i peticiju za spas rijeke Krupe usmjerenu prema Ministarstvu zaštite okoliša i energetike i Zadarskoj županiji kojom se apelira da se kanjon rijeke Krupe, dio Parka prirode Velebit izuzme iz svih oblika korištenja u hidroenergetske svrhe.
“I dalje ćemo se boriti za naše rijeke da ih očuvamo u prirodnom stanju i da budućim generacijama ostanu na raspolaganju”, istaknula je na otvorenju Irma Popović Dujmović iz WWF-a.

Putujuća izložba fotografija Veslajmo za naše rijeke! uz Zagreb, Dugu Resu, Slunj i Obrovac planira obići i gradove Zadar, Varaždin i Karlovac kako bi obuhvatila sve gradove čiji građani su pomogli u realizaciji kampanje Naše rijeke, naše blago!.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar