Zadrani zadužili Domovinu; Pleter za Stipu Žunića, Povelja za Klapu Intrade

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uručila je odlikovanja i priznanja brojnim sportašima, znanstvenicima i kulturnim djelatnicima za njihov doprinos na različitim poljima društvenih djelatnosti.

“Sportaši, znanstvenici i umjetnici predstavljaju Hrvatsku diljem svijeta kao zemlju velikih potencijala, često mnogo većih negoli smo i sami svjesni. Vaša su postignuća još veća ako znamo da se po ulaganjima u sport, znanost i kulturu ne možemo uspoređivati s mnogim bogatijim državama. Neprestano ponavljam kako naša domovina ima izvanredne ljude čiji vrijedan rad nije poznat širokoj javnosti – znanstvenike, informatičare, etnologe, profesore i zdravstvene radnike. I dok se u našem javnom prostoru često ističu negativni primjeri, mislim da je potrebno isticati uspješne i požrtvovne ljude radi optimizma i samopouzdanja koje nam je potrebno u suvremenom društvu”, istaknula je hrvatska Predsjednica.

Povelja Republike Hrvatske, za osobite zasluge u besprijekornom glazbenom izričaju, izraženoj sugestivnosti u izvođenju pjesama te promociji klapskog pjevanja u Republici Hrvatskoj i u svijetu, dodijeljena je Klapi Intrade iz Zadra.

Redom hrvatskog pletera, za izniman sportski uspjeh i osvajanje brončane medalje u bacanju kugle na Svjetskom atletskom prvenstvu u Londonu 2017. te doprinos promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu, odlikovan je gospodin Stipe Žunić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...