Zbog olujne bure zatvorena A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje

Zbog prometne nesreće na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvora Nova Gradiška i odmorišta Dragalić (165. km) u smjeru Zagreba vozi se usporeno. Za sav je promet zbog prometne nesreće zatvorena ŽC3084 u mjestu Berek, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Prometna policija regulira obilazak lokalnim prometnicama.

Autocesta A6 Rijeka-Zagreb i Krčki most otvoreni su za sve skupine vozila.

Za sve skupine vozila zatvorene su:

autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak samo za osobna vozila, uz obaveznu zimsku opremu, je državnim cestama preko Gračaca, Zatona Obrovačkog i Karina-DC50 i DC27, dok ostala vozila mogu prometovati preko Kistanja i Knina);
DC54 Maslenica-Zaton Obrovački;
DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno i
ŽC5144 Šušanj-Štirovača.

Samo za osobna vozila otvoreni su (zbog vjetra):

Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8);
Paški most;
DC27 Gračac-Zaton Obrovački.

Na mostu dr. Franje Tuđmana i dionici državne ceste DC1 Udbina-Gračac zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga te na brzoj cesti DC1 Solin-Klis zabrana je još za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I i II. skupina).

Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje. U priobalju puše jak vjetar, mjestimice sa olujnim udarima. Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, na dionici Kikovica-tunel Tuhobić, zbog vjetra se vozi usporeno. Magla smanjuje vidljivost na autocesti A1 između čvorova Lučko i Karlovac. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te ne kreću na put bez zimske opreme.

Zbog snijega i zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

Lika i Zadarska županija:

DC27 Gračac-Zaton Obrovački;
DC218 GP Užljebić-Dobroselo;
ŽC5203 Otrić-Srb, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac kao i sve županijske i lokalne ceste na području Donjeg Lapca.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...