Zračne snage 21 sat letjele u potrazi za tijelom, ronioci na dubini 39 metara tražili dokaze

Ovo je četvrti dan zaredom kako zračne snage 93. zb sudjeluju u zajedničkoj akciji potrage kod Masleničkog mosta. U prethodna tri dana letačke su posade provele ukupno 21 sat u zraku tragajući i pretražujući područje od Novigradskog i Karinskog mora pa sve do otoka Raba.

U potrazi su dva dana sudjelovali i pripadnici Flotile Hrvatske ratne mornarice koji su pretraživali podmorje sa autonomnim podvodnim vozilom REMUS 100.

U akciji potrage svakodnevno od jutra do mraka sudjeluju i ronioci, policijski službenici i očevidne ekipe MUP-a i Vojne policije te brodovi Policijske uprave zadarske i Lučke kapetanije kao i novigradske ribarice koje su po dodijeljenim poljima detaljno pretraživale teren.  Iz Zagreba su stigli i ronioci Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba, a u potragu su se uključile i ekipe Hrvatske gorske službe spašavanja iz Zadra, Gospića i Karlovca. Svoju pomoć u potrazi ponudili su i ronioci iz Opatije.

Proteklih dana detaljno je pretraženo podmorje u užem pojasu ispod i u okolici Masleničkog mosta, a ronioci su pregledali i „niše“ starog porušenog masleničkog mosta na dubini od 39 metara ispod površine mora. Morske struje na tom su području dosta jake i učestalo mijenjaju pravac, a lokalni ribari i mještani pomažu u korisnim savjetima  oko vremenskih prilika na moru koje se pretražuje.

Ronioci i danas pretražuju podmorje u široj zoni Masleničkog mosta dok zračne i ostale snage intenzivno tragaju u akvatoriju od Novigrada preko Starigrada, Ražanca, Paga i sve do Raba.

Potraga se vodi prema svim indicijama za pripadnikom 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO, za kojeg je prijavljen nestanak 30. listopada 2017. godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...