Akcija mladih o božićnom domjenku Županije: “Umjesto za taj bal vampira, novac se mogao preusmjeriti socijalnoj samoposluzi”

Priopćenje Akcije mladih o božićnom domjenku Zadarske županije donosimo u nastavku:

“Obraćamo Vam se povodom održavanja svečanog domjenka (Božićnog derneka), u organizaciji izmišljotine zvane županija. Naime tradicija je lokalne vlasti da se pred nadolazeće blagdane organizira prigodan domjenak za sve vijećnike. Dernek se inače održava u prostorijama gradske uprave ili županije za vrijeme trajanja zadnje sjednice vijeća u godini. Ovakve nakaradne zabave su prilika da se vijećnici podruže u neformalnoj komunikaciji i da se pritom malo počaste. Da nije žalosno bilo bi urnebesno.

No župan Longin je išao korak dalje. U trenutku najvećeg egzodusa Hrvatskog naroda župan je odlučio iznajmiti cijeli Arsenal i angažirati catering, tako da je taj bal vampira više ličio na nekakav pir, prije nego li na svečani domjenak. Vijećnici Akcije mladih nikad nisu, niti će sudjelovati na tim skupovima licemjera koji sebe nazivaju “narodnim” tribunima.

Za rubriku “Akcija mladih samo kudi a ne predlaže rješenja” želimo istaknuti, da smo samo znali da se sprema razbacivanje proračunskih sredstava na ovakav besraman način na prošloj sjednici prije 20 dana, pokušali bi to spriječiti amandmanom, pa čak i mirnim prosvjedom. Naš prijedlog bi bio da se ta sredstva za koja procjenjujemo da nisu manja od 50 000 kn, preusmjere za socijalnu samoposlugu kako bi se na primjer kupila zaliha pašte do sljedećeg Božića; ili riže, ili ulja, ili brašna… Ali što njih briga kad imaju stabilno biračko tijelo koje ili ne zna ili ne vjeruje da u Zadru netko živi od tog ulja, brašna, riže…

Ne kažemo da su na domjenku svi namjerno došli žderati i lokati na račun žitelja cijele zadarske županije, neki su se biće zabunili, možda su mislili da će biti aktualni sat pa da će moći postaviti pitanje ili inicijativu a za sve druge ima ispovijed u Sv. Frane u petak cijeli dan.

Kako bi bar jednim dijelom ispravili štetu nanesenu svi žiteljima županije i razbili tezu o “istim političarima” svi vijećnici Akcije mladih Zadar su odlučili svoju vijećničku naknadu za mjesec prosinac potrošiti na kupnju namirnica za socijalnu samoposlugu. Ima nas 6 i ulažemo iznos od 7100 kn. Izazivamo sve vas “iste političare” da postupite poput nas i naknade za prosinac donirate za kupnju namirnica za socijalnu samoposlugu kako mi ne bi ispali populisti i kako bi na taj način barem jednom u godini vratili narodu oteto.

Želimo iskoristiti ovu priliku kako bi zaželjeli Čestit Božić i Sretnu Novu 2018. godinu svim žiteljima Grada Zadra i Zadarske županije!!!”

Akcija mladih i nezavisnih-Zadar

Ante Rubeša

Antonio Baus

Vladimir Gambiraža

Marjana Botić

Marko Pupić Bakrač

Kristijan Kotlar

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...