održano zimsko Županijsko prvenstvo

Božo Puhalović i Anja Vulin plivači godine “PK Zadar”

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

U subotu 16. prosinca 2017. godine na bazenu Višnjik u Zadru u organizaciji PK Zadar održano je zimsko Županijsko prvenstvo za plivačice i plivače iz naše županije. Iz 4 kluba u našoj županiji: PK Zadar, PK Jadera, PK Dupin Biograd i TK Zadar (koji nastupaju izvan konkurencije) nastupilo je ukupno 200 plivača.

Ovako veliki broj natjecatelja ukazuje na ozbiljan razvoj ovog vrlo zahtjevnog sporta u našoj županiji kako po brojnosti natjecatelja tako i po sve boljim rezultatima.

U prvom dijelu natjecanja plivale su se četiri discipline ( 5o m slobodno, 5o m leđno, 50 m prsno i 50 m leptir) starijih dobnih kategorija dok su se u drugom dijelu u pet disciplina dokazivali oni najmlađi, u disciplinama: 25 m noge slobodno s daskom, 25 m slobodno, 25 m leđno, 25 m prsno i 25 m leptir. Taj drugi dio natjecanja pogotovo je bučan i veseo, u navijačkom ozračju jer kada treba podržati najmlađe plivačice i plivače, ovdje je publika i glasnija i brojnija. Veliku podršku navijanjem dobili su i svi plivači s poteškoćama (iz PK Zadar) koji nastupaju u svojoj kategoriji. Riječ je o plivačima s različitim oblicima fizičkog i intelektualnog invaliditeta a svi oni i publici i sucima i natjecateljima probude osjećaj divljenja.

Za PK Zadar isplivano je 113 odličja od čega 42 zlata, 38 srebra i 33 bronce.

Zlatna odličja su u disciplini 50 m slobodno isplivali: Lea Matešić, Mia Klasić, Lara Katačić, Margarita Colić, Jasmina Knežević; Filip Petani, Božo Puhalović, Joško Klarin ; u disciplini 50 m leđno zlato je pripalo: Gabrieli Gulan, Katarini Kozulić, Margariti Colić, Roku Šango, Mihovilu Kozulić i Josipu Bubičić; u disciplini 5o m prsno zlato su isplivali: Lucija Dukić, Dina Tot, Antonio Milin, Erik Perović, Lovre Dellavia, Marko Smojver i Joško Klarin dok je u disciplini 5o m leptir do zlata doplivalo pet plivačica i plivača : Lucija Dukić, Anja Vulin, Lara Katačić, Antonio Milin i Božo Puhalović.

U disciplinama  za početnike isplivano je 17 zlatnih odličja u pet disciplina u svojim kategorijama i to: u disciplini 25 m noge slobodno s daskom zlato je pripalo Tonki Plavčić i Duji Medaniću; u disciplini 25 m slobodno do zlatnih odličja su doplivali Cvita Knežević, Zrna Šijaković,Tonka Plavčić, Ivan Rnjak i Rino Milinković; u disciplini 25 m prsno zlatna odličja su odnijeli: Matea Grbin, Mia Zekanović, Antea Perica, Ivan Rujak i Luka Lovrinović dok je u disciplini 25 m leđno zlatno odličje pripalo Bernardi Petešić, Zrni Šijaković, Petri Mimić, Luki Čikareli i Rinu Milinkoviću.

Ukupno 38 srebrnih odličja isplivalo se : u disciplini 50 m slobodno: Lucija Mijolović, Mara Šestan, Ana Knežević, Iva Šimurina, Mihovil Kozulić, Lovre Dellavia i Petar Jusup,; u disciplini 50 m leđno to su : Eli Vulin, Anja Vulin, Nera Jurjević, Alan Šaponja, Vjeko Omelić, David Štulina i Petar Jusup, ; u disciplini 50 m prsno srebro su isplivali: Lucija Mijolović, Ivana Radović, Vjeko Omelić i Ivan Pehalović dok je u disciplini 50 m leptir srebro isplivalo sedam plivačica i plivača i to: Lea Matešić, Eli Vulin,Lucija Klasić, Marcela Lovrović, Filip Petani ,Ivan Klanac i Erik Perović.

Čak 13 srebrnih odličja isplivali su naši početnici u svojim disciplinama i to: u disciplini 25 m noge

slobodno s daskom: Mareta Štulina i Frane Kalajžić; u disciplini 25 m slobodno : Bernarda Petešić, Lori Sutlović, Petra Mimić, Vice Ražov i  Filip Župan ; u disciplini 25 m prsno do srebrnih odličja doplivali su Cvita Knežević, Melinda Šunjić, Matko Nežić i Dominik Nimac dok su u disciplini 25 m leđno to uspjeli Lori Sutlović i Paolo Ljubičić.

Do brončanih odličja doplivali su:u disciplini 5o m slobodno Ivana Radović, Marcela Lovrović, Antea Grgin, Ivan Klanac i Josip Ljubičić,; u disciplini 50 m leđno to je uspjelo Luciji Klasić, Emanueli Gulan i Ani Knežević; u disciplini 50 m prsno broncu su isplivali: Mia Klasić, Nora Stipanov, Bruno Šarić, Lovre Marković,Bruno Skoblar i Rafael Utković dok je u disciplini 50 m leptir bronca pripala Dini Tot, Dunji Krpina,Roku Šangu i Adrianu Šaponji.

U disciplini 25 m noge slobodno s daskom brončano odličje su isplivali Lucija Lozančić, Karlo Radošević i Paulo Sinovčić, u disciplini 25 m slobodno u tome su uspjele Matea Grbin, Zara Bašić, Antea Perica i Lucija Lozančić; u disciplini 25 m prsno broncu su isplivali Nora Magaš, Petra Tadić, Duje Morožin, Vice Ražov i Roko Paripović dok je u disciplini 25 m leđno to uspio Filip Župan i Paulo Sinovčić.

Domaćin, PK Zadar, iskoristio je natjecanje kako bi uručio nagrade dvoje najvrijednijih plivača u 2017.g. Riječ je o tituli „plivač godine“ gdje su plivači dvije natjecateljske skupine kroz zimsku i ljetnu sezonu svaki mjesec ocjenjivani dolascima, ocjenom zalaganja na treningu od strane trenera i samopr(ocjenom). Zbrojivši sve bodove, u prvoj natjecateljskoj skupini pobjedu je odnio ml.junior Božo Puhalović a u drugoj skupini kadetkinja Anja Vulin. Božo i Anja nisu najbrži plivači Kluba, ali su se svojim redovitim zalaganjem u 2017.g. izdvojili od ostalih. Ovu akciju kroz cijelu godinu podupirali su sponzori Sport&moda i Sitotisak Mateka a gosp. Ivan Šimunić, pročelnik upravnog odjela za društvene djelatnosti uručio je plivačima nagrade pod pokroviteljstvom Zadarske županije.

Još jedno natjecanje , odlični rezultati i zadovoljni treneri i navijači. Bravo za cijelu ekipu plivačica i plivača a do idućeg susreta puno dobrih treninga i rezultata.

Za starije natjecatelje to je jako skoro jer se u Rijeci od 20. do 23.12.2017. održava zimsko prvenstvo Hrvatske.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar