Božo Puhalović i Anja Vulin plivači godine “PK Zadar”

U subotu 16. prosinca 2017. godine na bazenu Višnjik u Zadru u organizaciji PK Zadar održano je zimsko Županijsko prvenstvo za plivačice i plivače iz naše županije. Iz 4 kluba u našoj županiji: PK Zadar, PK Jadera, PK Dupin Biograd i TK Zadar (koji nastupaju izvan konkurencije) nastupilo je ukupno 200 plivača.

Ovako veliki broj natjecatelja ukazuje na ozbiljan razvoj ovog vrlo zahtjevnog sporta u našoj županiji kako po brojnosti natjecatelja tako i po sve boljim rezultatima.

U prvom dijelu natjecanja plivale su se četiri discipline ( 5o m slobodno, 5o m leđno, 50 m prsno i 50 m leptir) starijih dobnih kategorija dok su se u drugom dijelu u pet disciplina dokazivali oni najmlađi, u disciplinama: 25 m noge slobodno s daskom, 25 m slobodno, 25 m leđno, 25 m prsno i 25 m leptir. Taj drugi dio natjecanja pogotovo je bučan i veseo, u navijačkom ozračju jer kada treba podržati najmlađe plivačice i plivače, ovdje je publika i glasnija i brojnija. Veliku podršku navijanjem dobili su i svi plivači s poteškoćama (iz PK Zadar) koji nastupaju u svojoj kategoriji. Riječ je o plivačima s različitim oblicima fizičkog i intelektualnog invaliditeta a svi oni i publici i sucima i natjecateljima probude osjećaj divljenja.

Za PK Zadar isplivano je 113 odličja od čega 42 zlata, 38 srebra i 33 bronce.

Zlatna odličja su u disciplini 50 m slobodno isplivali: Lea Matešić, Mia Klasić, Lara Katačić, Margarita Colić, Jasmina Knežević; Filip Petani, Božo Puhalović, Joško Klarin ; u disciplini 50 m leđno zlato je pripalo: Gabrieli Gulan, Katarini Kozulić, Margariti Colić, Roku Šango, Mihovilu Kozulić i Josipu Bubičić; u disciplini 5o m prsno zlato su isplivali: Lucija Dukić, Dina Tot, Antonio Milin, Erik Perović, Lovre Dellavia, Marko Smojver i Joško Klarin dok je u disciplini 5o m leptir do zlata doplivalo pet plivačica i plivača : Lucija Dukić, Anja Vulin, Lara Katačić, Antonio Milin i Božo Puhalović.

U disciplinama  za početnike isplivano je 17 zlatnih odličja u pet disciplina u svojim kategorijama i to: u disciplini 25 m noge slobodno s daskom zlato je pripalo Tonki Plavčić i Duji Medaniću; u disciplini 25 m slobodno do zlatnih odličja su doplivali Cvita Knežević, Zrna Šijaković,Tonka Plavčić, Ivan Rnjak i Rino Milinković; u disciplini 25 m prsno zlatna odličja su odnijeli: Matea Grbin, Mia Zekanović, Antea Perica, Ivan Rujak i Luka Lovrinović dok je u disciplini 25 m leđno zlatno odličje pripalo Bernardi Petešić, Zrni Šijaković, Petri Mimić, Luki Čikareli i Rinu Milinkoviću.

Ukupno 38 srebrnih odličja isplivalo se : u disciplini 50 m slobodno: Lucija Mijolović, Mara Šestan, Ana Knežević, Iva Šimurina, Mihovil Kozulić, Lovre Dellavia i Petar Jusup,; u disciplini 50 m leđno to su : Eli Vulin, Anja Vulin, Nera Jurjević, Alan Šaponja, Vjeko Omelić, David Štulina i Petar Jusup, ; u disciplini 50 m prsno srebro su isplivali: Lucija Mijolović, Ivana Radović, Vjeko Omelić i Ivan Pehalović dok je u disciplini 50 m leptir srebro isplivalo sedam plivačica i plivača i to: Lea Matešić, Eli Vulin,Lucija Klasić, Marcela Lovrović, Filip Petani ,Ivan Klanac i Erik Perović.

Čak 13 srebrnih odličja isplivali su naši početnici u svojim disciplinama i to: u disciplini 25 m noge

slobodno s daskom: Mareta Štulina i Frane Kalajžić; u disciplini 25 m slobodno : Bernarda Petešić, Lori Sutlović, Petra Mimić, Vice Ražov i  Filip Župan ; u disciplini 25 m prsno do srebrnih odličja doplivali su Cvita Knežević, Melinda Šunjić, Matko Nežić i Dominik Nimac dok su u disciplini 25 m leđno to uspjeli Lori Sutlović i Paolo Ljubičić.

Do brončanih odličja doplivali su:u disciplini 5o m slobodno Ivana Radović, Marcela Lovrović, Antea Grgin, Ivan Klanac i Josip Ljubičić,; u disciplini 50 m leđno to je uspjelo Luciji Klasić, Emanueli Gulan i Ani Knežević; u disciplini 50 m prsno broncu su isplivali: Mia Klasić, Nora Stipanov, Bruno Šarić, Lovre Marković,Bruno Skoblar i Rafael Utković dok je u disciplini 50 m leptir bronca pripala Dini Tot, Dunji Krpina,Roku Šangu i Adrianu Šaponji.

U disciplini 25 m noge slobodno s daskom brončano odličje su isplivali Lucija Lozančić, Karlo Radošević i Paulo Sinovčić, u disciplini 25 m slobodno u tome su uspjele Matea Grbin, Zara Bašić, Antea Perica i Lucija Lozančić; u disciplini 25 m prsno broncu su isplivali Nora Magaš, Petra Tadić, Duje Morožin, Vice Ražov i Roko Paripović dok je u disciplini 25 m leđno to uspio Filip Župan i Paulo Sinovčić.

Domaćin, PK Zadar, iskoristio je natjecanje kako bi uručio nagrade dvoje najvrijednijih plivača u 2017.g. Riječ je o tituli „plivač godine“ gdje su plivači dvije natjecateljske skupine kroz zimsku i ljetnu sezonu svaki mjesec ocjenjivani dolascima, ocjenom zalaganja na treningu od strane trenera i samopr(ocjenom). Zbrojivši sve bodove, u prvoj natjecateljskoj skupini pobjedu je odnio ml.junior Božo Puhalović a u drugoj skupini kadetkinja Anja Vulin. Božo i Anja nisu najbrži plivači Kluba, ali su se svojim redovitim zalaganjem u 2017.g. izdvojili od ostalih. Ovu akciju kroz cijelu godinu podupirali su sponzori Sport&moda i Sitotisak Mateka a gosp. Ivan Šimunić, pročelnik upravnog odjela za društvene djelatnosti uručio je plivačima nagrade pod pokroviteljstvom Zadarske županije.

Još jedno natjecanje , odlični rezultati i zadovoljni treneri i navijači. Bravo za cijelu ekipu plivačica i plivača a do idućeg susreta puno dobrih treninga i rezultata.

Za starije natjecatelje to je jako skoro jer se u Rijeci od 20. do 23.12.2017. održava zimsko prvenstvo Hrvatske.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...