nagrađeni grbom grada

Braći Deur koji su tijekom poplava spašavali živote i vozila noćas izgorio kamion

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Noćas oko 3 sata, u Splitskoj ulici u Zadru, izbio je požar na kamionu u vlasništvu prijevozničkog obrta. U požaru je kamion u vlasništvu braće Deur, u potpunosti izgorio, a oštećen je i njihov Peugeot koji je bio parkiran u blizini. Slijedi očevid kojim će se utvrditi uzrok požara i sve okolnosti ovog događaja.

Podsjetimo, za iskazana djela humanosti, plemenitosti i požrtvovnosti tijekom poplave na zadarskom području 11. rujna ove godine, gradonačelnik Branko Dukić dodijelio je Josipu i Marinu Deuru Grb Grada.

Dobitnici ovog priznanja tog su dana na poziv Stožera Civilne zaštite Grada Zadra vozilima svojih vučnih službi sudjelovali u više akcija spašavanja osoba koji su se našli u životnoj opasnosti zarobljeni bujičnim poplavama u svojim osobnim ili službenim vozilima na više prometnica. Tijekom jutra iz poplavljenih vozila oslobodili su i sklonili na sigurno 4 osobe na području Grba i Mazija, a do kraja dana s gradskih i prigradskih poplavljenih prometnica izvukli preko 80 vozila, naravno, bez naknade.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar