Braći Deur koji su tijekom poplava spašavali živote i vozila noćas izgorio kamion

Noćas oko 3 sata, u Splitskoj ulici u Zadru, izbio je požar na kamionu u vlasništvu prijevozničkog obrta. U požaru je kamion u vlasništvu braće Deur, u potpunosti izgorio, a oštećen je i njihov Peugeot koji je bio parkiran u blizini. Slijedi očevid kojim će se utvrditi uzrok požara i sve okolnosti ovog događaja.

Podsjetimo, za iskazana djela humanosti, plemenitosti i požrtvovnosti tijekom poplave na zadarskom području 11. rujna ove godine, gradonačelnik Branko Dukić dodijelio je Josipu i Marinu Deuru Grb Grada.

Dobitnici ovog priznanja tog su dana na poziv Stožera Civilne zaštite Grada Zadra vozilima svojih vučnih službi sudjelovali u više akcija spašavanja osoba koji su se našli u životnoj opasnosti zarobljeni bujičnim poplavama u svojim osobnim ili službenim vozilima na više prometnica. Tijekom jutra iz poplavljenih vozila oslobodili su i sklonili na sigurno 4 osobe na području Grba i Mazija, a do kraja dana s gradskih i prigradskih poplavljenih prometnica izvukli preko 80 vozila, naravno, bez naknade.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...