Cormier u posljednjoj borbi karijere želi Miočića ili Ngannoua!

Još prije samo mjesec i pol dana, u nedostatku boljih rješenja za tešku kategoriju, analitičari su prognozirali da bi se UFC mogao okrenuti super meču između Stipe Miočića i Daniela Cormiera.

Dvoboj je to koji ima mnogo smisla s obzirom da je Cormier karijeru počeo u teškoj kategoriji, da je u toj diviziji stekao ime osvojivši Strikeforceov Grand Prix, ali da je i dalje neporažen kada govorimo o mečevima iznad 93 kilograma, prenosi FightSite.

U međuvremenu je ideja da bi DC dignuo kilažu i odmjerio snage s Vatrogascem ipak pala u drugi plan jer je dobio izazivača u svojoj kategoriji i to u vidu Volkana Oezdemira, a vrlo brzo se isprofilirao i pravi “contender” Stipe Miočića. To je naravno Francis Ngannou s kojim će Stipe odmjeriti snage na UFC-u 220. No, da je ideja povratka u tešku kategoriju i osvajanja drugog UFC pojasa primamljiva Cormieru, moglo se čuti u njegovom posljednjem intervjuu za MMAJunkie.

Cormier piznaje da bi takav potez, naravno ako bi bio uspješan, donio jednu novu dimenziju njegovoj karijeri i učinio bi ga jednim od najvećih UFC boraca u povijesti.

“Bila bi najnevjerojatnija stvar na svijetu da izazovem UFC-ovog prvaka u teškoj kategoriji u svojoj posljednjoj borbi, ali za to bi trebalo malo promišljanja i trebao bi mi jako dobar plan da bih to ostvario. Da bih se mogao uopće suprotstaviti Stipi Miočiću ili Francisu Ngannou… Gledajte, mene ne zanima da taj meč odradim samo da ga odradim, da izgubim i kažem da sam dao sve od sebe. Volio bih se boriti protiv Stipe ili Francisa i pobijediti. Idem da bih pobijedio. Ja sam takav. Tako da bih najprije sa svojim timom morao smisliti jedan ozbiljan plan, morao bih ostati zdrav, dići na 108 kilograma i boiti se protiv tip tipova”, objašnjava UFC prvak kojeg na istom popisu borbi kojeg predvode Stipe i Francis, čeka Volkan Oezdemir.

“Kada se se i borio u teškoj kategoriji, kada sam bio najbolji u toj kategoriji, nisam imao više od 105 kilograma. Tako da bih trebao doći na tu kilažu, ali bih trebao ostati zdrav i snažan. I dalje vjerujem da je moj nastup protiv Josha Barnetta bio možda i najbolji uopće. Iako sam se dobro borio i protiv Dana Hendersona i protiv Alexandera Gustafssona. Ali da, protiv Barnetta je bila jedna od mojih boljih predstava”, objašnjava Cormier.

Naravno, Cormiera prije ovog pothvata 20. siječnja u Bostonu u “co-main eventu” UFC-a 220 čeka opasni Švicarac Volkan Oezdemir. “No Time” nije nimalo lagan zadatak pa bi tema eventualnog meča protiv Miočića ili Ngannoua mogla postati aktualna tek nakon što Cormier prvi put uspješno obrani naslov od meča protiv Jona Jonesa i gubitka titule, koja mu na koncu vraćena.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...