Dalić: “Već su krenula lobiranja, ali za Rusiju je siguran jedino Vrsaljko”

Iako je Svjetsko prvenstvo u Rusiji na rasporedu za šest mjeseci, neke reprezentacije su već počele s ‘pripremama’. Tako je Nigerija već odabrala protivnika koji će im ‘glumiti’ Hrvatsku, a radi se o Poljskoj. Paše to i Poljacima koje u skupini čeka utakmica sa Senegalom. Argentinci bi trebali igrati s Italijom i Saudijskom Arabijom, iako još uvijek postoji mogućnost promjene. Što se tiče Islanda, oni će s pripremama krenuti već u siječnju kada idu u Indoneziju gdje će odigrati utakmice, a u ožujku bi se trebali susresti s Marokom.

A Hrvatska? Još se ništa ne zna, no navodno bi se kockasti za Messija i Argentince mogli pripremati uz Peru koji se sprema za veliki povratak na svjetsku nogometnu scenu. Osim prijateljskih utakmica, izbornik Dalić mora razmišljati i o igračima koje bi mogao voditi u Rusiji. Izbornik je poručio kako je glavni uvjet standardna igra u klubovima, ali i kako to pravilo ne vrijedi jedino za  – Šimu Vrsaljka.

“Pritisak i lobiranja su krenula, svatko tko zabije gol odmah ispada kao kandidat za reprezentaciju. Ali Svjetsko prvenstvo je ozbiljno natjecanje. Idu oni koji su najbolji i najspremniji. Analiziram. Želim da za svako mjesto imam pokriće s dva igrača. Uvjet je da svi budu u standardni u svojim klubovima. Iznimka je Šime Vrsaljko, on je, bez obzira na to što nije standardan u Atleticu, među sigurnima za Rusiju,” rekao je Dalić u emisiji Istinom do gola.

Još je jednom Dalić ponovio i kako mu je Hrvatski nogometni savez nudio ugovor već nakon utakmice u Kijevu, ali je on odbio potpisati.

“Predsjednik Šuker mi je odmah ponudio ugovor, ali sam ga odbio. Nisam postavljao nikakve uvjete niti kad su me pozvali niti kad smo se plasirali na SP. Što bih s ugovorom da smo ispali od Grčke? Ne, ovako sam želio pokazati koliko vjerujem u sebe i momčad. Mnogi kod nas rade takve stvari, potpišu ugovor, osiguraju se i u slučaju smjene uzimaju velike otpremnine. Nisam takav,” rekao je Dalić, prenosi Goal.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...