Cestitka_Uskrs

Danas nas očekuje olujno i jako jugo s kišom

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, snijega bi već danas moglo biti u Lici, Gorskom Kotaru i sjeverozapadnom dijelu Hrvatske, od Krapine do Varaždina i Čakovca.

Za utorak je najavljeno umjereno i pretežno oblačno, na sjevernom i južnom Jadranu te u Gorskom kotaru od jutra povremeno s kišom, a u većem dijelu zemlje kiša se očekuje tek od sredine dana. Jedino će se na krajnjem istoku zadržati uglavnom suho. U noći na srijedu, uz zahladnjenje, u višem gorju može biti susnježice i snijega. I dalje vjetrovito.

U unutrašnjosti će puhati umjeren i jak jugozapadnjak, mjestimice s olujnim udarima, osobito u gorju, a prema večeri u slabljenju. Na Jadranu će puhati jako i olujno jugo, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana poslijepodne u slabljenju i okretanju na zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 12 i 18 °C.

Prognoza za srijedu je pretežno oblačno, povremeno s kišom, češćom u prvom dijelu dana, a u višem gorju može biti susnježice i snijega.

Poslijepodne i navečer kiša još uglavnom na istoku i jugu. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, poslijepodne jugozapadni, a na preostalom dijelu umjeren do jak južni i jugozapadni u slabljenju i okretanju na sjeverozapadni. Temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na Jadranu od 10 do 15 °C. Navečer hladnije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...