„Dani sunca“ i Štand dobre volje na Narodnom trgu 11. – 16. prosinca

U sklopu manifestacije „Advent u Zadru“ na Narodnom trgu održat će se Sajam zdrave hrane, tradicijskih proizvoda i suvenira „Dani sunca“. Sajam u organizaciji udruge „Eko-Zadar“ održavat će se od 11. do 16. prosinca, a u sklopu sajma pet će udruga provesti svoje dobrotvorne aktivnosti na Štandu dobre volje.

Ovo je četrdeset i šesto izdanje „Dana sunca“ pod motom „Živjeti dobro“. Radno vrijeme sajma koji se održava uz potporu Grada Zadra je od 8 do 20 sati, a predstavit će se ukupno deset sudionika od kojih prvi put dvoje proizvođača iz Slavonskog Broda. Riječ je o proizvođačima meda OPG-u Slavica Veber i OPG-u “Vrljić” koji uz med donosi i ljekovito bilje te proizvode od ljekovitog bilja. Na „Danima sunca“ sudjelovat će troje proizvođača prirodne kozmetike; PTO Nekić iz Biograda na Moru, OPG Ivana Dežmalj iz Posedarja i OPG Mare Kuljerić iz Silbe, dok će se Kamen dizajn iz Preka predstaviti s uporabnim predmetima, suvenirima i nakitom od bračkog kamena. Suhe smokve i delicije od suhih smokava ponudit će OPG Eugen Novaković iz Posedarja, a proizvode od bobičastog voća Bokun d.o.o. iz Splita, dok će se slane i slatke delicije naći kod proizvođača Drmić j.d.o.o. Na njihovom će štandu gostovati Hrvatska udruga kolekcionara u čije će ime Drago Drmić predstaviti etno antikvitete i uporabne predmete.

Na „Štandu dobre volje“ sudjelovat će Liga protiv raka Zadar koja će 11. i 12. prosinca organizirati podjelu sadnica maslina, Udruga za autizam Zadar čiji će volonteri od 11. do 14. prosinca izložiti rukotvorine koje su na radionicama izradili članovi udruge pod vodstvom radnih terapeuta i likovnog terapeuta, kao i Udruga osoba oštećena sluha Zadar koja će svoje djelovanje predstaviti uz pomoć razglednica Zadra 11. prosinca od 9:00 do 12:00, te Udruga odgajatelja Maraške koja će se predstavljati 11., 12., 13. i 15. prosinca. Udruga Maraške donirat će, uz pomoć svojih proizvoda od recikliranog materijala, Dječji vrtić „Morska vila“ u Ninu koji je stradao u poplavi. Zadnjeg sajmenog dana 16. prosinca na „Štandu dobre volje“ biti će Humanitarna udruga Marijini obroci Hrvatska, a njihovi će volonteri nuditi majice, kalendare, čestitke i rukotvorine kako bi prikupili novac za donacije za školske obroke.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...