Desetak Prečana noć provelo u trajektu u Gaženici – posada im dala hranu i dekice

Olujno je jugo sinoć stvorilo ozbiljne probleme u pomorskom prometu na zadarskom području.

Osim jugo, za nemili događaj iz naše priče otočani krive i Jadroliniju.

Naime, Prečani koji su sinoć u 20.45 krenuli put kući nisu stigli u svoju postelju. Nekolicina se snašla i prespavala kod prijatelja i rodbine u Zadru dok je njih desetak noć provelo u trajketu u zadarskoj luci.

Trajekt Cres odbio je zaploviti u 20.45 prema Preku. Obrazloženje je bilo jako jugo. Malo nas je to začudilo jer samo sat vremena prije isti je trajekt najnormalnije dovezao putnike do otoka. Zamolili smo posadu trajekta Vladimir Nazor da nas poveze kući. Ovdašnja se ekipa smilovala, odmah počela sakupljati ostatak posade i pripremati brod te smo krenuli s nekih pola sata zakašnjenja. Došli smo do Preka, ali trajekt zbog olujne južine nije mogao pristati i vratio se nazad u Gaženicu, priča nam svjedok naše priče ljutit na Jadroliniju jer je dopustila da Vladimir Nazor, trajekt s tek dva motora krene prema Preku, a dopustila posadi Cresa, puno novijeg trajekta s četiri motora, samim time boljih manevarskih sposobnosti da niti ne pokuša dovesti otočane do svojih kuća.

Cres koji je samo sat vremena prije normalno stao u pristanište, vjerujem da bi i iza 21 sat doplovio bez problema. No, bojim se da današnji kapetani više ni ne znaju posao pomoraca. Kako bilo, stari trajket pun putnika vratio se u Gaženicu i 10-ak ljudi je u njemu prespavalo. Posada Nazora je bila fantastična. Ostavili su otvoren brod, dali su putnicima jelo i dekice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...