Diplomirana biologinja Marija Kuljerić radije postala OPG-ovka nego otišla vani

Moja prva ljubav je Silba, bez otoka ne mogu. Vanka bi poludjela za čas i samo bih se vratila doma. Zvali su me i u Zagreb, ali ja sam im se samo zahvalila na tome što vjeruju u mene, ali ja ne idem od mora, kaže OPG-ovka i voditeljica LAG-a Mareta Marija Kuljerić.

Marija Kuljerić je diplomirani inženjer biologije. Ima diplomu koja je čini idealnim zaposlenikom za svakog menadžera širokog spektra tvrtki u profitabilnim industrijama, bilo u Hrvatskoj ili vani. Mnogi s njenim znanjem i obrazovanjem bi se brzo polakomilo i otišlo raditi za račun stranog gazde, pobjeglo iz Hrvatske samo da na računu vide plaću od par tisuća eura,a li ona kaže da nema te plaće za koju bi otišla. Marija Kuljerić radi na nepuno radno vrijeme kao voditeljica Marete, bavi se volonterskim radom, a posebnu pažnju posvećuje svom OPG-u kojeg je osnovala 2012. godine.

Proizvodim kozmetičke ljekovite proizvode. Baza za proizvodnju mi je ljekovito aromatično bilje s otoka Silbe. Ljudi danas sve više traže prirodne proizvode. U ovom poslu jako je važna usmena predaja. Danas imam set kupaca koje nikad nisam vidjela. Što se događa? Moji kupci kupe moje proizvod od mene, odnesu ga u Ljubljanu, Zagreb i pokažu svojim prijateljima kojima se ovi svide. Zatim naručuju i za njih, kaže Marija Kuljerić i otkriva planove za budućnost:
Cilj mi je nabaviti destilator kako bi i eterična ulja koja koristim u svojim proizvodima bila isto s otoka Silbe. Planiram prošiti asortiman te organizirati radionice na temu ljekovitog bilja kao izrada osnovnih pripravaka u kućnoj radinost. Na Silbi se sada stvara jedna ideja da se ujedine proizvođači i iznajmljivači te da prema turistima idemo sa zajedničkom ponudom.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...