Dobro se utoplite, pred nama su minusi; Zadar će se sutra probuditi na -2 Celzijusa

Jutarnji minusi i dnevne temperature koje neće prelaziti osam Celzijevaca predviđaju se za početak tjedna. U neke krajeve pred Božić dolaze i kiša i snijeg. Pretežno, u unutrašnjosti i djelomice sunčano. Više oblaka ponajprije u Slavoniji i Lici, a ponegdje može biti slabe oborine, uglavnom snijega. Na južnom Jadranu ujutro još mjestimice malo kiše, predviđa Državni hidrometeorloški zavod.

U unutrašnjosti ujutro ponegdje mraz i magla. Vjetar većinom slab, u Slavoniji do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu većinom umjerena bura, mjestimice s vrlo jakim udarima. Najviša dnevna temperatura između -1 i 4, na Jadranu 6 i 9 stupnjeva.

U glavnom gradu djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Ujutro mraz i mjestimice magla. Vjetar uglavnom slab. Najviša dnevna temperatura oko 3 Celzijevaca. Navečer osjetno hladnije. U Splitu tjedan počinje sunčanim vremenom i temperaturama koje će se kretati od 2 do 6 Celzijevih stupnjeva. Oborine se predviđaju tek za subotu. Osijek u ponedjeljak na najnižih -1, a tijekom dana temperatura bi se mogla popeti do maksimalna 2 stupnja. Oblačno uz jutarnje minuse, uz veću mogućnost oborina krajem tjedna.

Gospić na jutarnjih -6, temperaturi koja će maksimalno rasti 1 Celzijusa. Sunce i najviša dnevna temperatura od 7 stupnjeva predviđaju se za petak. U Slavonskom Brodu početkom tjedna mogućnost snijega, uz predviđeni maksimum od 3 stupnja, dok je Rijeka bez oborina, u ponedjeljak uz dnevni maksimalac od 6 stupnjeva.

U Zadru danas 2 stupnja, sutra ćemo se buditi na -2 Celzijusa, dok će se u srijedu temperature spustiti na čak -3 stupnja.

U utorak u zemlji pretežno sunčano te i danju prohladno. U unutrašnjosti ujutro umjeren i jak mraz te magla ili niski oblaci. Vjetar slab, a na Jadranu umjerena, u Dalmaciji mjestimice i jaka bura te sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od -9 do -4, na Jadranu od 0 do 4, a najviša dnevna uglavnom između -1 i 3, na Jadranu 6 i 8 Celzijevih stupnjeva.

Povoljne biometeorološke prilike većini bi ljudi trebale donijeti miran san i dobro raspoloženje te dobru radnu koncentraciju. Poteškoće se ne očekuju ni kod kroničnih bolesnika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...