Doris Pinčić o blagdanskom meniju: “Za Badnjak će biti moj stol iz snova – sve riblje na sto načina”

Voditeljica Doris Pinčić Rogoznica nedavno je završila sa snimanjem poznate kulinarske emisije “Tri, dva, jedan – kuhaj!” u kojoj je svakodnevno bila okružena raznoraznim primamljivim delicijama.

Ipak, odavno je poznato da je Doris pobornica zdrave prehrane stoga vjerojatno na setu ne dolazi često u napast. Osim što pažljivo bira koje će namirnice koristiti u pripremi obroka za svoju obitelji, Doris veliku pažnju pridaje i tjelovježbi te joj je to postao način života. Lijepa voditeljica pohvalila se svojim kulinarskim umijećem fotografijom na Instagramu na kojoj su polpete od špinata, brudet od liganja, pizza od pirova brašna i biskvit s jabukama i zobenim pahuljicama. Božić samo što nije pokucao na vrata, pripreme su u punom jeku te mnogi od nas razmišljaju koje će slastice prirediti za svoje najbliže. Doris nam je otkrila da će njezini blagdanski recepti biti prilagođeni njezinim zdravim navikama, piše večernji.hr.

– Rado eksperimentiram i mijenjam klasične namirnice onim zdravijima. Volim eksperimentirati i uvjeriti druge da ono što je bogato vlaknima, povrćem i vitaminima nipošto ne mora biti sivo i bezukusno. Zapravo baš suprotno! – rekla je Doris koja smatra da za zdrave namirnice i te kako postoji mjesto za blagdanskim stolom. Blagdane, poput svih nas, Doris provodi u krugu obitelji pa će tako otputovati u svoj rodni Zadar.

– Kao i svake godine, Božić ću provesti u krugu obitelji u Zadru. Za Badnjak će biti moj stol iz snova – sve riblje na sto načina i uz to nezaobilazni bakalar! Na dan Božića uglavnom jedem ostatke od Badnjaka, a ostali jedu domaćeg pijetla kojeg smo već nabavili. Pravit ćemo i kolače, neke zdrave, neke klasične. Budući da nisam luda za slatkim, nemam problema s mjerom oko kolača. Jedino ih volim praviti pa ih uvijek napravim previše – otkrila nam je Doris.

Majci trogodišnjeg Donata kuhinja predstavlja utočište kada se, kako kaže, želi sakriti i odmoriti od svijeta. Iako je s pratiteljima podijelila nekoliko recepata, Doris kaže da se nikad strogo ne drži naputaka.

– Jako malo toga radim po nekom službenom receptu. Uglavnom uzmem osnovnu ideju pa je nadopunjujem. Za mjere me ne pitajte jer uglavnom sve radim od oka. Prije neki dan napravila sam polpete od špinata. Sastoje se od kuhanog špinata, mljevenih lješnjaka, češnjaka, ribanog parmezana, jaja, soli i papra. Grila se na maslinovu ulju i za prste je polizati – rekla je Doris te podijelila s nama jedan jednostavan recept pomoću kojeg i mi možemo u prehranu uvesti male, ali zdrave promjene i ostati fit cijele godine.

 

Zdravi kolač by Doris

Recept za biskvit s jabukama i zobenim pahuljicama:  jaja, naribane jabuke, malo smeđeg šećera ili meda, cimet , vanilija , malo zobenih pahuljica, malo pirova brašna, malo lješnjaka usitnjenih u brašno.

Priprema: sve zamiješati i peći gotovo sat vremena u pećnici dovoljno ugrijanoj za pečenje biskvita.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...