General, The Terror; Filmski ured Zadar realizirao ukupno 43 snimanja u županiji

Filmski ured Zadar u suradnji sa Sveučilištem u Zadru predstavio je svoj rad u 2017. godini. Božena Krce, profesorica s Odjela za turizam i komunikacije znanosti Sveučilišta u Zadru istaknula je u uvodnom dijelu uspješnost INOVAcije kao ustanove koja je ove godine Zadarskoj županiji priskrbila dva velika projekta s kojima je odobreno 40 000 000 kuna bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije.

Napomenula je kako su velika očekivanja za gospodarstvo Zadarske županije od projekata: Centar novih tehnologija, Plavo zeleni centar, Centra za razvoj i edukciju i Centra kreativne industrije u sastavu kojeg bi u budućnosti trebao djelovati i Filmski ured Zadar.

Vedrana Kevrić, ravnateljica ustanove INOVAcija na početku je predstavila INOVAciju te navela dosadašnje rezultate i projekte Filmskog ureda Zadar koji je od osnivanja realizirao ukupno 43 snimanja u Zadarskoj županiji.

Suzana Pandek predstavila je sve koristi koje donosi industrija reklama te je govorila o iskustvima snimanja reklame za Karlovačko pivo i ZABU, koje je kao producentica realizirala u Zadarskoj županiji uz podršku Filmskog ureda Zadar. O iskustvu snimanja uz podršku zadarskog ureda govorio je i Ante Gašpar, location manager filma „General“.

Rekao je kako se u Zadru kao u sredini u kojoj djeluje filmski ured osjećao puno mirnije i opuštenije jer je imao lokalnu logističku podršku sve vrijeme snimanja koje je trajalo tridesetak dana.

Ivana Zrilić, voditeljica Filmskog ureda rekla je kako trud uložen u snimanje nikada nije dovoljan jer uvijek se može i treba bolje. Tome u prilog govori serija „The Terror“ koja je snimana u travnju na Pagu.

Navela je kako za turizam u kojem se stalno broje noćenja puno znači činjenica da je u travnju,koji je u pravilu prazan, na Pagu boravila filmska ekipa koja je popunila hotele na tom otoku i to čak mjesec dana. Mislim da tu svako premišljanje o koristima od snimanja prestaje, navela je Zrilić.

Filmski ured godinu je zaokružio s 12 projekata s tim da pripremaju još jedno snimanje do kraja godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...