Genijalan video o “teškašima”; Od ranih početaka pa sve do Stipe Miočića

Kako nam se sve više bliži spektakularni teškaški okršaj između aktualnog UFC-ovog prvaka Stipe Miočića i opasnog izazivača Francisa Ngannoua, tako i sve češće pronalazimo zanimljive materijale koji nam jasno dočaravaju o koliko je velikom i važnom dvoboju ovdje zapravo riječ.

Teška kategorija oduvijek je s pravom nosila nadimak ‘kraljevska’, a vlasnik njezinog pojasa vlasnik je i titule ‘najopakije osobe na svijetu’. Danas je ta osoba Stipe Miočić, aktualni prvak najmoćnije MMA promocije i borac kojeg svega jedna obrana naslova dijeli od titule najuspješnijeg UFC-ovog teškaškog prvaka – jedinog kojemu bi, u slučaju pobjede 20. siječnja, pošlo za rukom tri puta zaredom obraniti pojas u kategoriji koja okuplja najjače i najopasnije borce današnjice.

Video koji smo pronašli na YouTube kanalu ‘MMA On Point’ pozabavio se poimanjem linearnog svjetskog teškaškog MMA prvaka. Kroz otprilike 15-ak zanimljivih minuta možemo pratiti kako je taj pojas mijenjao vlasnika te kako je u konačnici dospio u ruke najpoznatijeg svjetskog vatrogasca.

Autor ovog uratka na kraju donosi jasan zaključak – u slučaju novog trijumfa, Stipe bi postao najveći teškaški prvak moderne ere ovog sporta, ali da bi to ostvario morat će zaustaviti izuzetno opasnog izazivača koji se nalazi u liku i djelu Francisa Ngannoua, piše FightSite.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...