Giuliano: “Fala Bogu na suboti bez kiše, jedva čekam nastup u Zadru!”

Hoće kiša, pa neće, pa okupa ulice svježinom i ugođajem jeseni. Kao da je prosinački „Advent u Zadru“ ove godine doživio jesensko izdanje koje je zbog kišnih uvjeta mijenjalo program.

Ipak, za subotu prognostičari najavljuju lijepo vrijeme, a tomu se najviše obradovao splitski pjevač Giuliano.

„Ajde, fala Bogu. Baš se veselim koncertu, da svi lijepo zapjevamo i zabavimo se“, kaže Giuliano koji je prije nekih dva mjeseca imao koncert u Zadru. Fešta je bila u „Yachting Bar & Club“, a još od ranije odradio je mnoge koncerte uzduž i poprijeko Zadra i Zadarske županije. Svugdje je, kaže, pjevao, osim…

„Nisam nikad na Trgu Petra Zoranića. Vidio sam fotografije, izgleda sjajno. Bit će pravo zadovoljstvo nastupiti“, najavljuje subotnju blagdansku feštu na središnjem adventskom trgu. Giuliano, uostalom, treba manje računalo za brojanje svih svojih zadarskih prijatelja.

„Imam ih zaista puno. Imam dobru ekipu u Zadru i na Ugljanu, pa sam često privatno u Zadru. Zadar je uz Split meni najdraži grad“, tvrdi Giuliano koji je u petak odrađivao probe za predstavu. U pitanju je mjuzikl, govori nam ovaj „Porinom“ ovjenčani pjevač čiji će nastup od 20 sati biti vrhunac dana koji počinje programom „Zimska bajka“ od 10 sati. U to vrijeme počinju uobičajene edukativne radionice „Magic Trees And Whispering Wood“, potom se u 11:30 daje predstava za djecu „Orašar i kralj miševa“ na Trgu Petra Zoranića, a na istom mjestu u 12:45 može se uživati uz plesni nastup „Vilenjaci dolaze“ i „Pahuljice padajte“.

Blagdanskim pjesmama od 17 sati počinje večernji program; u 18 sati je paljenje treće adventske svijeće uz sudjelovanje zborova župa i zajednica, a nakon Giulianovog koncerta ponovno blagdanske pjesme.

„Što se kuha u Kampu?“ – pogledajte u 10 sati u Perivoju Gospe od Zdravlja kada starta program „Kampo KAdventa“, a u 17:15 Udruga odgajatelja “Maraške” ispričat će nam božićnu priču za djecu „Što nam je ispričala zvijezda“. U 18 sati je „Gastro SIPOzij“s chefom restorana „Kaštel“ u hotelu„Bastion“, odnosno „Bakalantura“ i slatki kutak „Kod none“, a sav prihod od prodaje jela bit će doniran zadarskom „Caritasu“. U 19 sati može se uživati uz glazbeni vremeplov by „Ivan Županović trio“, u isto vrijeme počinje „Štorija o Zadru“ u Malom Arsenalu, a u 20 sati je koncert Đanija Maršana u „Arsenalu“. Partneri u kreiranju događaja su Grad Zadar i Turistička zajednica Grada Zadra, dok su gastro priču pomogli „Di Maris“, „Marikomerc“, hotel „Bastion“, Almayer Art &Heritage Hotel“, caffe bar „No. 7“, OPG „Matak“ i restoran „Bruschetta“.

Nedjeljni program počinje u 11:15 koncertom Gradske glazbe Zadar, od 17 sati su blagdanske pjesme, a od 20 sati prigodni blagdanski program uz DJ-a. Na „Kampo KAdventu“ od 10 sati je program „Kampo iluzija“ uz igru „Čovjekić, ne ljuti se!“

Novo u kućicama: rižoto, ulična sarma, gulaš od divljači, riblja salata…

Nakon već najavljenog skradinskog rižota  u „Unusual Winter House“ na „Adventu u Zadru“ u 12  i 19 sati , od subote raskošnu ponudu zadarskih kućica na Trgu Petra Zoranića obogatit će i gulaš od divljači od 12 sati u „Maloj kućici“ te kao novost street sarma u „Capunjeri“ i odlična marinirana riblja salata „Kod Rudolfa“.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...