Glasovac 450 kuna kazne zbog tri dana izostanka iz Sabora: “Umro mi je djed, provela sam ih s obitelji”

U prosincu je čak 27 zastupnika, najviše u proteklih pet mjeseci, neopravdano izostalo sa plenarne saborske sjednice, izostajali su od jednog do tri dana što će ih zajedno stajati 6750 kuna, pa će ukupan iznos kazni za ‘markiranje’ u ovoj godini dosegnuti gotovo 26.000 kuna.

Od devet dana, koliko je Sabor plenarno zasjedao u prosincu, po tri dana izostalo je sedam zastupnika: HDZ-ovi Dražen Barišić, Vlatko Kopić i Božo Ljubić, SDP-ovi Sabina Glasovac i Siniša Varga, Mostova Ivana Ninčević-Lesandrić te bivši Mostov, a sada nezavisni zastupnik Vlaho Orepić.

Zbog tri neopravdana izostanka mjesečni paušal koji iznosi 1500 kuna, bit će im ‘tanji’ za po 450 kuna. Naime, svaki neopravdani izostanak zastupnike stoji 150 kuna, koliko iznosi tuzemna dnevnica, piše Tportal.

Inače jedna od najaktivnijih i najredovitijih saborskih zastupnica, Sabina Glasovac “opravdala” se javnosti putem Facebook profila, kazavši kako zbog smrtnog slučaja u obitelji, ne i nemara nije na vrijeme prijavila razloge svog trodnevnog izostanka.

Ispričavam se svekolikoj javnosti zbog moja tri dana “markiranja”. Umro mi je djed, išla sam na sahranu i provela ukupno tri dana s obitelji u Slavoniji, ispričnicu nisam poslala i zbog “neopravdanih” izostanaka platit ću kaznu od 450 kn. Moj grijeh, moj grijeh, moj preveliki grijeh! Kada me već morate plaćati, imate pravo i znati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...